Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Southampton szerződtette az Arsenal kegyvesztett kapusát! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy értékesítették kapusukat, Aaron Ramsdalet.

(Photo by Matt Watson/Southampton FC via Getty Images)

Egész nyáron a levegőben lógott Aaron Ramsdale távozása az Arsenaltól, ami végül az átigazolási időszak utolsó napján meg is valósult. Az “Ágyúsok” ugyanis hivatalos közösségi oldalaikon közölték, hogy eladták a kapust a Southampton csapatának. Az újonc gárda 21,4 millió eurót fizetett az Arsenalnak a transzfer megvalósulásáért, de ez az összeg a 25 millió eurót is elérheti különböző bónuszok teljesülése esetén.

Aaron Ramsdalet 2021 nyarán szerződtette a londoni alakulat 28 millió euró ellenében a Sheffield Unitedtől. Az angol játékos első két szezonjában kulcsjátékosa volt az Arsenalnak, ám a tavaly nyáron kölcsönbe érkező, idén pedig végleg megvásárolt David Raya egyértelműen kiszorította őt a kapuból, így Ramsdalenek a több játéklehetőség reményében távoznia kellett. A 26 éves játékos összességében 89 alkalommal védte az Arsenal kapuját, ebből 32 mérkőzést hozott le kapott gól nélkül. Ramsdale új állomáshelyén 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Az ötszörös angol válogatott hálóőr igen érdekes módját választotta a bemutatkozásnak új csapatánál, hiszen a Harry Potterből ismert Rubeus Hagridnak öltözve írta alá a szerződését.