Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szélesi Zoltán kitűzte a magyar U21-es válogatott legfrissebb keretét

A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője kitűzte a nemzeti csapat névsorát a szeptemberi mérkőzésekre…

(Photo by Ross MacDonald/SNS Group via Getty Images)

A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Szélesi Zoltán összeállította a korosztályos nemzeti együttes keretét a következő mérkőzésekre.

A korosztályos válogatottra még három Európa-bajnoki selejtező vár ősszel, elsőként szeptember 10-én a csoport egyetlen veretlen csapata, a spanyol együttes érkezik Magyarországra. A találkozót eredetileg Szegeden rendezték volna meg, de a Szent Gellért Fórum gyepe jelenleg nem alkalmas nemzetközi mérkőzések lejátszására, így Kecskemétre került át a meccs. Öt nappal előtte a magyar csapat felkészülési mérkőzéssel hangol az Eb-selejtezőre, szeptember 5-én az Új Hidegkuti Nándor stadionban fogadja a szlovákokat.

A keretben nyolc légiós kapott helyet, hárman közülük Dunaszerdahelyről érkeztek: Csinger Márk és Vitális Milán mellett Redzic Damir is tagja a csapatnak, míg Hegyi Krisztián immár a Motherwell játékosaként kapott meghívót, Lisztes Krisztián pedig a Frankfurt futballistájaként. Ismét tagja a keretnek Okeke Michael, aki egyike annak a hét 2004-es vagy 2005-ös születésű játékosnak, akik még a 2027-es U21-es Európa-bajnokság jövő ősszel kezdődő selejtezőiben is pályára léphetnek a korosztályos együttesben.

“Az U21-es kerethirdetések sajátossága, hogy sokszor le kell mondanunk a korosztály legjobbjairól, akik teljesítményük alapján már a felnőtt válogatottnál bizonyíthatnak. Örülök, hogy ezúttal is jó néhány fiatal labdarúgó megkapta a lehetőséget Marco Rossitól, a mi feladatunk az, hogy új játékosokat találjunk a helyükre, akik reményeim szerint élni tudnak majd az eséllyel. Vannak olyan labdarúgók is a korosztályban, akik korábban már felkeltették a szövetségi kapitány figyelmét, de jelenleg különböző okokból nem kapnak elegendő játéklehetőséget a klubjukban, számukra az U21-es válogatottság segítséget jelenthet abban, hogy több mérkőzés legyen a lábukban, és visszanyerjék a csúcsformájukat” – mondta el az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán.

“A két mérkőzés közül természetesen a spanyolok elleni Európa-bajnoki selejtező kap nagyobb figyelmet a felkészülés során, de a szlovákok ellen is fontos az eredmény, szeretnénk győzelemmel hangolni a kecskeméti összecsapásra. A budapesti mérkőzés egyben főpróbája is lesz a spanyolok elleni Eb-selejtezőnek, próbálunk minél több játékosnak lehetőséget adni, és a találkozó tapasztalatai alapján állhat majd össze a második meccs kezdőcsapata. Azt hiszem, a spanyol válogatottat senkinek sem kell bemutatni, korosztályos szinten is a világ legjobbjai között tartják számon, minden poszton nemzetközileg is kiemelkedő játékosai vannak. Ezen a meccsen kulcsfontosságú lesz a csapatvédekezés minősége, de abban bízom, hogy nem kizárólag a védekezésről szól majd számunkra a mérkőzés, meglesz bennünk a kellő kurázsi, és meg tudjuk nehezíteni az ellenfelünk dolgát” – tette hozzá a szövetségi edző.

A magyar U21-es válogatott vasárnap vonul be Telkibe, és egészen szeptember 8-ig az MLSZ edzőközpontjában készül, két nappal a spanyolok elleni mérkőzés előtt utazik el Kecskemétre.