Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Tottenham középpályása visszatért korábbi csapatához – HIVATALOS

A Tottenham elvágyódó argentin középpályás újra az általa korábban már erősített csapat színeiben játszhat…

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

A Real Betis négyéves szerződést kötött a Tottenham csapatától visszatérő argentin középpályással, Giovani Lo Celsóval.

A 28 esztendős középpályás hazájában a Rosário Central nevelése volt, de 20 éves korától Európában futballozik. Lo Celsót 2016-ban a Paris Saint-Germain csábította az öreg kontinensre, amelytől kölcsönben a 2018-2019-es szezonban erősítette először a Betist. A labdarúgó ekkor 45 mérkőzésen 16 gólt szerzett a sevillai zöld-fhérek mezében, majd az idény végén éltek opciós jogukkal a szerződtetésére vonatkozóan, de tovább is adták őt a Tottenhamnek.

Lo Celso 2019-től mostanáig szerepelt a londoni klub kötelékében, minden sorozatot figyelembe véve 108 pályára lépés alatt tíz találat fűződött a nevéhez. Menet közben egy súlyos sérüléssel is bajlódott, másfél idényt pedig a Villarrealnál töltött kölcsönben Spanyolországban, a “sárga tengeralattjáró” színeiben 51 mérkőzésen szerepelt.

Lo Celso tagja volt 2021-ben és a 2024-ben Copa Américát nyerő argentin válogatottnak, azonban sérülés miatt kihagyni kényszerült a “gauchók” végső győzelmével záruló 2022-es világbajnokságot. A középpályás 2017 óta összesen 57 pályára lépést vállalt hazája nemzeti csapatában.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!