Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: fordulatos, hatgólos meccsen játszott döntetlent a Stuttgart és a Mainz – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2. fordulójának szombati játéknapjának a délutáni mérkőzései közül a Stuttgart és Mainz összecsapása volt a leggólgazdagabb.

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

A Stuttgart már a 8. percben megszerezte a vezetést, Enzo Millot lőtt az üresen tátongó kapuba egy kipattanót követően, 1-0! Negyedóra elteltével pedig már kétgólos előnyre tett szert a hazai alakulat, Nübel hosszú kiugratásával ment ziccerig Jamie Leweling, majd erőből a rövid felsőbe bombázott védhetetlenül, 2-0! Ezt követően mindkét alakulat előtt adódtak lehetőségek az első játékrészben, de gólt már csak a vendégek tudtak szerezni, Nadiem Amiri értékesített egy büntetőt, 2-1!

A második játékrész elején akár el is dönthette volna a három pont sorsát a Stuttgart, de az első két gól szerzője, Enzo Millot és Jamie Leweling is elpuskázta a helyzeteit. A 62. percben azonban Jonathan Burkardt nem hibázott, Hanche Olsen átadását bevetődve fejelt a kapuba, 2-2! A hazaiak addig-addig nyomtak és alakítottak ki helyzeteket, míg meg nem lett a hőn áhított vezetés, amelyet végül nem akcióból szereztek, hanem egy távoli szabadrúgást váltott gólra Fabian Rieder, 3-2! A hosszabbításban ismét eldönthette volna a találkozót a Stuttgart, de Rieder csak a kapufát találta el. Ez végül meg is bosszulta magát, ugyanis Maxim Leitsch a 90+4. percben kiegyenlített, miután közelről a kapuba fejelt, 3-3! A Stuttgart így két fordulót követően egy pontot gyűjtött, míg a Mainz két egységet szerzett meg.

Stuttgart – Mainz 3-3 (2-1)
Helyszín: MHPArena (Stuttgart), Vezette: T. Gerach
Gólszerzők: E. Millot (8.), J. Leweling (15.), F. Rieder (88.) ill. N. Amiri (43. – büntetőből), J. Burkardt (62.), M. Leitsch (90+4.)
Sárga lap: A. Karazor (36.), J. Chabot (53.), E. Millot (57.), J. Vagnoman (84.) ill. S. Widmer (79.)
Kiállítás:ill.

Stuttgart: Nübel – Stenzel (Vagnoman 46.), Chase, Chabot, Mittelstadt (Hendriks 89.) – Karazor, Stiller – Leweling (B. Touré), Millot, Fuhrich (Rieder 46.) – Undav (Demirovic 74.). Vezetőedző: S. Hoeness

Mainz: Zentner – Kohr, Bell (Leitsch 46.), Hanche-Olsen – Caci (Widmer 74.), Sano, Amiri (Barkok 87.), Mwene – Hong (Sieb 64.), Lee (Veratschnig 87.), Burkardt. Vezetőedző: B. Henriksen

A mérkőzés összefoglalója:

A 2. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Union Berlin – St. Pauli 1-0

Szombat:
Eintracht Frankfurt – Hoffenheim 3-1
Holstein Kiel – Wolfsburg 0-2
VfB Stuttgart – Mainz 3-3
VfL Bochum – B. Mönchengladbach 0-2
Werder Bremen – Borussia Dortmund 0-0
18:30 Bayer Leverkusen – RB Leipzig (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Heidenheim – Augsburg (Tv: Aréna 4)
17:30 Bayern München – Freiburg (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore