Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: ötlettelen játéka egy pontot ért a Dortmundnak a Werder Bremen otthonában! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 2. fordulójának szombati játéknapján a Borussia Dortmund a Werder Bremen otthonában lépett pályára.

(Photo by Carmen Jaspersen/picture alliance via Getty Images)

Az első komoly lehetőség a 11. percben adódott a Werder előtt, amikor egy centerezés után Njinmah lövését bravúrral védte Kobel, majd a kipattanót Stage kevéssel a bal alsó mellé helyezte. A folytatásban a Dortmund futballozott meddő mezőnyfölényben, a Werder egyértelműen a gyors megindulásokra játszott, de nagy helyzeteket nem hozott a mérkőzés. A sárga-feketék részéről az egyetlen feljegyezhető helyzetet Anton szolgáltatta a 33. percben, amikor egy beívelést szépen levette a középhátvéd a tizenhatoson belül, majd a lövése a jobb alsó sarok mellé ment. Összességében hiába járatta a labdát a Dortmund, az ígéretesebb lehetőségeket a Werder dolgozta ki, de gólt nem hozott az első 45 perc.

A második játékrész elejét nagyon aktívan kezdte a Werder, többször teljesen a kapuja elé szorították a Dortmundot. Nuri Sahin bő tíz perc elteltével igyekezett cserékkel belenyúlni csapatába, amely a támadások terén rendkívül enervált játékot mutatott. A csereként beálló Adeyemi révén egy perccel később máris kialakult egy veszélyes lehetőség, a támadó tizenhatoson kívülről leadott lövését Zetterernek kellett bravúrral védenie. A 63. percben újabb Dortmund lehetőséget lehetett feljegyezni, Gross beívelése után Schlotterbeck próbálta meg a hosszú alsóba fejelni a labdát, Zetterer azonban leért a fejesre. A 73. minutumban aztán megfogyatkozott Nuri Sahin csapata, miután Schlotterbeck begyűjtötte a második sárgáját! A véghajrában a Dortmund már egyértelműen az egy pont megőrzésére törekedett, a Werder pedig hiába próbálkozott, csak számtalan pontatlan beadásig jutottak, így mindkét fél 1-1 ponttal gazdagodott.

Werder Bremen – Borussia Dortmund 0-0 (0-0)
Helyszín:
Weserstadion Vezette: R. Hartmann
Gólszerzők: -ill.-

Sárga lapok: Weiser (42.), Friedl (59.) ill. Anton (29.), Süle (34.), Ryerson (48.), Schlotterbeck (53.), Bensebaini (85.), Gross (90+1.)
Kiállítás:ill. Schlotterbeck (73.)

Werder Bremen: Zetterer – Jung, Friedl, Stark – Agu, Stage, Lynen, Schmid, Weiser – Ducksch (Grüll 90.), Njinmah (Topp 82.) Vezetőedző: Ole Werner

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Anton, Süle (Bensebaini 57.), Schlotterbeck – Can, Gross – Sabitzer, Brandt (Nmecha 77.), Gittens (Adeyemi 57.) – Beier (Malen 72.) Vezetőedző: Nuri Sahin

A mérkőzés összefoglalója:

A 2. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Union Berlin – St. Pauli 1-0

Szombat:
Eintracht Frankfurt – Hoffenheim 3-1
Holstein Kiel – Wolfsburg 0-2
VfB Stuttgart – Mainz 3-3
VfL Bochum – B. Mönchengladbach 0-2
Werder Bremen – Borussia Dortmund 0-0
18:30 Bayer Leverkusen – RB Leipzig (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Heidenheim – Augsburg (Tv: Aréna 4)
17:30 Bayern München – Freiburg (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore