Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Köszönteni fogják a válogatottól búcsúzó argentin klasszist

Az argentin válogatott rutinos játékosa az idei Copa América döntőjében lépett pályára utoljára a nemzeti csapatban…

(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

Az argentin labdarúgó-szövetség ünnepélyes keretek közt köszönteni fogja az argentin válogatottól elbúcsúzó kiválóságot, Ángel Di Maríát az Albiceleste soron következő hazai vb-selejtezője előtt.

A 36 éves szélső 2008 és 2024 között 145 mérkőzésen 31 gólt szerzett az argentin válogatott színeiben. Di María az évek során a válogatott finálék specialistája lett, hiszen a 2008-as olimpiai döntőben, a 2021-es Copa América-fináléban, valamint a 2022-es Interkontinentális Szuperkupa-mérőzésen és  vb-döntőben egyaránt eredményes tudott lenni.

“A megérdemelt elismerésben részesülhet. Ángel ékes példája a kitartásnak, a soha nem adásnak, és annak, hogy mindig érdemes próbálkozni, bármennyire is nem nyersz sokáig. Meseszerű befejezés volt számára, hogy Copa-győztesként búcsúzhatott a válogatottól és mindannyian elismerhettük, hogy ő az egyik legjobb játékos, aki valaha a válogatottban játszott” – tette hozzá Lionel Scaloni szövetségi kapitány.

A dél-amerikai vb-selejtezősorozatot vezető argentin válogatott szeptember 5-én Chilét fogadja, 10-én pedig Kolumbiához látogat.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!