Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Haaland megint mesterhármast lőtt, a Manchester City a West Ham Unitedet is legyőzte! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 3. fordulójának szombati játéknapját a West Ham United és a Manchester City összecsapása zárta.

(Photo by Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images)

Az első percektől kezdve hatalmas fölényben futballozott a Manchester City, amely a 10. percben már meg is szerezte a vezetést. Ekkor Paqueta vesztett labdát a saját kapuja előterében, majd Silva ugratta ki Haalandot, aki értékesítette is a ziccerét, 0-1! A 14. minutumban közel járt az előnye megduplázásához a City, De Bruyne lövését azonban nagy bravúrral szögletre tudta ütni Areola. A 18. percben ismét De Bruyne veszélyeztetett, ezúttal viszont a lövése a jobb kapufát találta el. Egy perccel később aztán a semmiből egyenlített a West Ham United! Bowen adta be a jobb szélről a labdát, amire a hosszún érkezett Kudus, de a közbenyúló Ruben Dias olyan rosszul ért a labdába, hogy az a saját kapujában kötött ki, 1-1! Bő tíz percig tarthatott a hazai szurkolók öröme, ekkor ugyanis ismét megszerezte a vezetést a City. Rico Lewis passzolta le a labdát Haalandnak a tizenhatoson belül, majd hatalmas erővel a léc alá bombázott, 1-2! A 45. percben ismét De Bruyne járt nagyon közel a gólszerzéshez, a szabadrúgása azonban centikkel a léc felett hagyta el a játékteret. A ráadásban még egy Kudus lövést lehetett feljegyezni, a próbálkozása viszont kevéssel a bal alsó mellé ment.

A második játékrész első nagy lehetősége a West Ham előtt adódott, miután az 52. percben egy ellentámadás végén Kudus lőhetett, de a lövése a bal kapufán csattant. A folytatás viszont egészen a véghajráig nem hozott nagy lehetőségeket. A City türelmesen járatta a labdát, jóval kisebb nyomást kifejtve az ellenfélre, míg a West Ham nem tudott veszélyes lehetőségeket kialakítani. A 83. percben aztán eldöntötte a három pont sorsát Guardiola csapata! Nunes ugratta ki kiváló ütemben Haalandot, aki ziccerben higgadtan elpöccintette a labdát a kapus mellett, 1-3! Ezt követően még a ráadásban egy lehetősége volt Haalandnak, hogy meglője a 4. gólját, de ez kimaradt, a túloldalon pedig Summerville tekerését tolta Ederson a kapufára, így végül a Manchester City 3:1-re nyerte meg a mérkőzést, és ezzel megőrizte 100%-os mérlegét.

West Ham United – Manchester City 1-3 (1-2)
Helyszín:
London Stadium Vezette: M. Oliver
Gólszerzők:
Dias (19. – öngól) ill. Haaland (10., 30., 83.)
Sárga lapok: Emerson (61.), Kilman (63.), Rodriguez (76.) ill. De Bruyne (44.), Akanji (90+1.)
Kiállítás:
ill.-

West Ham United: Areola (Fabianski 46.) – Emerson (Coufal 71.), Mavropanos, Kilman, Wan-Bissaka – Rodriguez, Alvarez (Soucek 77.) – Kudus, Paqueta, Bowen (Summerville 86.) – Antonio (Füllkrug 71.) Vezetőedző: Julen Lopetegui

Manchester City: Ederson – Akanji, Dias, Gvardiol (Walker 88.) – Lewis, Kovacic – Grealish (Nunes 72.), Silva, De Bruyne (Aké 88.), Doku (Gündogan 68.) – Haaland Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Arsenal – Brighton 1-1
Brentford – Southampton 3-1
Everton – Bournemouth 2-3
Ipswich Town – Fulham 1-1
Leicester City – Aston Villa 1-2
Nottingham Forest – Wolverhampton 1-1
West Ham United – Manchester City 1-3

Vasárnap:
14:30 Chelsea – Crystal Palace (Tv: Match 4)
14:30 Newcastle United – Tottenham
17:00 Manchester United – Liverpool (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore