Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kölcsönvette a Chelsea középhátvédjét a Crystal Palace! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Crystal Palace gárdája bejelentette, hogy kölcsönvették a Chelsea középhátvédjét, Trevoh Chalobah-t.

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Enzo Maresca érkezését követően nyilvánvalóvá vált, hogy Trevoh Chalobahnak távoznia kell a Chelsea csapatától, mivel a menedzser kijelentette, hogy a védő nem szerepel a terveiben, így pedig nem is edzhetett együtt a kerettel. A védőt több klubbal is hírbe hozták az átigazolási időszak során, de végül az utolsó pillanatokban talált magának új csapatot. A 25 éves játékos végül maradhatott Londonban, ugyanis a Crystal Palace vette őt kölcsön a 2024/2025-ös szezonra. A megállapodás egy évre szól, vásárlási opciót pedig nem tartalmaz, tehát az idény végén Chalobah visszatér a Chelseahez.

Trevoh Chalobah 2021 nyarán került fel a Chelsea felnőttei közé, előtte szerepelt már kölcsönben az Ipswich, a Huddersfield és a Lorient csapatánál is. A Chelsea mezét összesen 80 alkalommal ölthette magára, ez idő alatt 5 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2028 nyaráig köti nevelőegyesületéhez, piaci értékét pedig 13 millió euróra teszi a transfermarkt.

Chalobah összességében a Crystal Palace hetedik nyári igazolása. A klub nagyon aktív volt az átigazolási időszak utolsó óráiban, hiszen Chalobah mellett Maxence Lacroix és Eddie Nketiah is kevéssel a zárás előtt érkezett a csapathoz.