Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: küzdelmes és feszült meccsen remizett az Arsenal a Brightonnal! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 3. fordulójának nyitó mérkőzését a szezont egyaránt két győzelemmel kezdő Arsenal és a Brighton játszotta.

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, melynek első negyedórája Arsenal fölényt, és pár ígéretes lehetőséget hozott. A játékrész közepére a Brighton kiszabadult a nyomás alól, és ők kerültek némiképp fölénybe. A 31. percben egy ígéretes lehetőségük is adódott, miután Havertz felfejelt labdáját Mitoma kapásból kapura tűzte, de kevéssel a bal alsó sarok mellett hagyta el a labda a játékteret. Már-már úgy tűnt, hogy a kevés nagy helyzetet hozó első félidő gól nélküli döntetlennel fog véget érni, de a 38. minutumban megszerezte a vezetést az Arsenal! Saka nyerte meg a párbaját egy védővel szemben, majd kiváló labdát adott Havertznek, aki a kirontó Verbruggen fölött higgadtan átemelte a labdát, ami a hálóban kötött ki, 1-0! A ráadásban még egy Trossard lövést lehetett feljegyezni, aki a tizenhatoson belülről a rövid alsót vette célba, de Verbruggen leért a kapufa mellé tartó lövésre.

A második játékrész elején aztán komoly gondba kerültek az “Ágyúsok”, miután Rice megkapta a második sárgáját. A középpályást minden bizonnyal azért “jutalmazta” sárgával a játékvezető, mert nem hagyta elvégezni a szabadrúgást, így szinte egy teljes félidőig emberhátrányba került a hazai csapat. Igen gyorsan élni is tudott az emberelőny adta lehetőséggel a Brighton! Az 58. percben Minteh kapott jó kiugratást, az ő lövését viszont nagy bravúrral még védte Raya, a kipattanót viszont Joao Pedro már a hálóba vágta, 1-1! A 75. percben majdnem ismét megszerezte a vezetést az Arsenal! Havertz tudott megindulni, majd egy védő szorításában célba vette a bal alsót, de Verbruggen spárgázva védeni tudott. A 76. percben aztán a Brighton előtt is hatalmas lehetőség adódott! Egy távoli lövés lepattant az egyik védőről, ráadásul Raya már elvetődött a labdára, így Ayarinak a szinte teljesen üresen maradó kapuba kellett volna lőnie, de pont oda lőtt, ahol a kapus volt, így Raya védeni tudott. Egy perccel később Havertz tudott meglógni a szélen, majd a centerezése jó volt Sakának, aki pont elérte a labdát, de nem tudott elég erőt tenni bele, így Verbruggen könnyen hárított. A véghajrában igyekezett ismét beszorítani az Arsenalt a Brighton, amely több lövéssel is próbálkozott a vezetés megszerzése érdekében, de nem tudták megszerezni a második góljukat, így végül mindkét csapat megőrizte veretlenségét.

Arsenal – Brighton 1-1 (1-0)
Helyszín:
Emirates Stadion Vezette: C. Kavanagh
Gólszerzők:
Havertz (38.) ill. Joao Pedro (58.)
Sárga lapok: Rice (42.), Partey (45+4.), Timber (70.), Raya (90+4.) ill. Minteh (70.), Joao Pedro (90+6.)
Kiállítás: Rice (49.) ill.-

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Timber (Zinchenko 80.) – Rice, Partey, Ödegaard (Martinelli 74.) – Trossard (Calafiori 59.), Havertz, Saka Vezetőedző: Mikel Arteta

Brighton: Verbruggen – Veltman (Estupinan 72.), van Hecke, Dunk, Hinshelwood – Milner (Ayari 17.), Baleba – Minteh (Rütter 72.), Joao Pedro, Mitoma (Adingra 85.) – Welbeck (Enciso 85.) Vezetőedző: Fabian Hürzeler

A mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Arsenal – Brighton 1-1
16:00 Brentford – Southampton
16:00 Everton – Bournemouth (Tv: Match 4)
16:00 Ipswich Town – Fulham
16:00 Leicester City – Aston Villa (Tv: Spíler 1)
16:00 Nottingham Forest – Wolverhampton
18:30 West Ham United – Manchester City (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
14:30 Chelsea – Crystal Palace (Tv: Match 4)
14:30 Newcastle United – Tottenham
17:00 Manchester United – Liverpool (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore