Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért Dél-Amerikába az ecuadori válogatott támadó – HIVATALOS

Az elmúlt egy évet Katarban töltő ecuadori válogatott támadó az egyik brazil sztárcsapatban folytatja pályafutását…

(Photo by David Aliaga/NurPhoto via Getty Images)

A brazil élvonalbeli Flamengo együttese 2029-ig érvényes szerződést kötött a katari Al-Szadd ecuadori támadójával, Gonzalo Platával.

A még mindig csak 23 esztendős csatár hazájában az Independiente del Valle nívós akadémiáján nevelkedett, és náluk is mutatkozott be a profik között. Plata 19 évesen Európába szerződött, megfordult a portugál Sporting CP és a spanyol Real Valladolid soraiban, előbbivel bajnoki címet és Szuperkupát nyert. Az elmúlt egy évet Katarban töltötte, utolsó állomáshelye színeiben 31 mérkőzésen 11 gólra volt képes, azonban szeretett volna újra erősebb bajnokságban futballozni, így újra Dél-Amerikában próbálja ki magát.

Plata tagja volt a 2019-es U20-as Dél-Amerika-bajnokságot megnyerő ecuadori korosztályos válogatottnak, ugyanebben az évben pedig a U20-as világbajnokság bronzlabdása lett. Az elmúlt években a felnőtt ecuadori válogatott első számú csatáraként számoltak vele, a nemzeti együttes színeiben 37 mérkőzésen hatszor volt eredményes.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!