Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: szerződést hosszabbított német válogatott védőjével a VfB Stuttgart! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő VfB Stuttgart együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított védőjével, Maximilian Mittelstädttel.

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

A tegnapi nap folyamán a VfB Stuttgart gárdája hivatalos közösségi felületein tudatta, hogy új megállapodást írt alá a csapat meghatározó játékosa, Maximilian Mittelstädt. A balhátvéd tavaly nyáron csatlakozott a klubhoz, ahol rögtön kulcsszerepe volt abban, hogy a csapat a második helyen végzett az előző kiírásban a Bayer Leverkusen mögött a bajnokságban. A német válogatottat az Európa-bajnokságon is képviselő Mittelstädt korábbi megállapodása 2026 nyaráig szólt, ezt hosszabbították meg most a felek további két évvel, azaz 2028 nyaráig, amihez egy jelentősebb fizetésemelés is párosul. A bejelentésre közvetlenül a Mainz elleni, 3-3-ra végződő bajnoki előtt került sor. A hivatalos közleményt követően az alábbiakat mondta a játékos:

Nagyon boldog vagyok a hosszabbítás miatt. Nagyon jól érzem magam a Stuttgartnál már az első naptól kezdve, és ennek köszönhetően igen gyorsan be is tudtam illeszkedni. Az előző szezon az egész csapat számára különleges volt, komoly eredményeket értünk el. A dolgok aligha alakulhattak volna jobban a szempontomból az első évemben itt a VfB-nél.

Maximilian Mittelstädtért 2023 nyarán 500 ezer eurót fizetett a Stuttgart a Hertha Berlinnek. A klub színeiben azóta 38 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 2 gólig és 6 gólpasszig jutott. Piaci értékét 17 millió euróra teszi a transfermarkt.