Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: a PSV négy forduló után is hibátlan – KÖRKÉP

A Feyenoord-Ajax rangadó elhalasztása miatt kevesebb mérkőzést játszottak le a hétvégén a holland bajnokság (Eredivisie) 4. fordulójában…

(Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

A hibátlanul teljesítő címvédő PSV Eindhoven megőrizte százszázalékos mérlegét, miután 3-0-s győzelmet aratott hazai környezetben a Go Ahead Eagles felett. Peter Bosz együttese már az első tíz perc végén előnybe került, a szünetben pedig kettővel vezetett Guus Til és Hirving Lozano találatainak köszönhetően. A második félidőben az eindhoveniek hiába vettek vissza, egy újabb góllal mégis tudták növelni a vezetést, Joey Veerman állította be a végeredményt. A bajnoki címvédő négyből négy győzelemmel rendelkezik.

PSV Eindhoven – Go Ahead Eagles 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Til (11.), H. Lozano (27.), Veerman (63.), ill.

A remekül rajtoló AZ Alkmaar ugyancsak hozta a kötelezőt ebben a fordulóban, és 3-0-ra diadalmaskodott az RKC Waalwijk vendégeként. Az AZ kezdeti mezőnyfölénye az első félidő végén mutatkozott be gólokban, amikor öt perc különbséggel Ruben van Bommel két gólt is szerzett, így gyakorlatilag eldöntötte a győztes kilétét. A második félidőben ugyan a hazaiak többet próbáltak, miután a 73. percben tíz emberre fogyatkoztak, nem lehetett esélyük a felzárkózásra. A véghajrában a csereként beszálló Mexx Meerdink alakította ki a 3-0-s végeredményt, így az AZ tíz ponttal rendelkezik az első négy mérkőzéséről.

RKC Waalwijk – AZ Alkmaar 0-3 (0-2)
Gólszerzők:ill. R. van Bommel (31., 36.), Meerdink (87.)
Kiállítva: Kramer (73.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore