Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a Cruz Azul hátrányból ütötte ki a címvédő Club Américát – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) Aperturájának hatodik fordulójában vasárnapra virradóra a Cruz Azul és a Club América vívott mexikóvárosi rangdót egymással…

(Photo by Agustin Cuevas/Getty Images)

A korai hátrányba kerülés ellenére a Cruz Azul nagyszerű fordítást végre a hajtva, a végére sima, 4-1-es győzelmet aratott a Club América ellen az előző Clausura döntőjének visszavágóján. Az első negyedóra végén a vendégek kerültek lépéselőnybe, miután egy szöglet utáni tovább csúsztatott labdát Brian Rodríguez fejjel juttatott közelről a kapuba. A hazaiak nyomtak becsülettel, de sokáig nem koronázta siker az erőfeszítéseieket. A Cruz Azul rohamai az első félidő hajrájában értek célba, amikor előbb a 44. percben Georgios Giakoumakis fejelte a hálóba Rotondi beadását, majd a játékrész ráadásának pillanataiban a jobb oldalon törték át az América védelmét, Romo beadásából pedig Andrés Sepulveda volt eredményes a kapu előteréből. A félidőben a házigazda vezetett 2-1-re. A folytatásban a “sasok” próbálkoztak becsülettel a felzárkózás érdekében, azonban a La Máquina nagyszerűen végezte az elhárítást. Hiába igyekeztek a vendégek, mert az utolsó tíz perchez közeledve a Cruz Azul szerzett újabb gólt, egy kiugrás végén Alexis Gutiérrez volt eredményes. A rendes játékidő legvégén a Cruz Azul végképp bebiztosította a győzelmet, Lorenzo Faravelli átlövésből vette be Malagon ketrecét, így végképp kiütéses sikert arattak.

A Cruz Azul öt győzelemmel és egy döntetlennel vezeti a bajnokságot, míg az előző két kiírást megnyerő Club América már a negyedik vereségét szenvedte el az aktuális Aperturában.

Cruz Azul – Club América 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Giakoumakis (44.), Sepulveda (45+3.), A. Gutiérrez (79.), Faravelli (90.), ill. B. Rodríguez (17.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore