Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: kiszenvedte a győzelmet odahaza a Ferencváros az újonc ellen! – videóval

A labdarúgó NB I 6. fordulóját a címvédő Ferencváros és az újonc Nyíregyháza összecsapása zárta.

A hétközi kupameccs után több változtatást eszközölt a kezdőjében Pascal Jansen, de a felforgatott tizenegy ellenére is a Fradi játszott fölényben az első percektől kezdve. A zöld-fehérek a 18. percben szerezték meg a vezetést, amikor egy szögletet az ötös sarkánál Maiga csúsztatott meg, a hosszún pedig Gartenmann érkezett, aki fejjel a jobb sarokba fejelte a labdát, 1-0! A 21. percben Gruber próbálta meg estében átemelni a labdát a kapuson, de a lövése végül célt tévesztett. A 32. minutumban Kady Borges próbálta meg 25 méterről bevenni Bese kapuját, de a lövés kevéssel a léc felett szállt el. A játékrész utolsó szakasza viszont a vendégek helyzeteiről szólt. Ennek első jele a 36. percben történt, amikor Kovácsréti a tizenhatos sarkáról próbálta meg a jobb sarokba tekerni a labdát, de Dibusz nagy bravúrral a levegőben úszva hárítani tudott. Nem sokkal később Navrátil beadását Eppel tette 12 méterről kapura, Dibusz azonban ezt is hárította. A 40. percben Gresó járt közel az egyenlítéshez, de 18 méterről centikkel a bal sarok mellé lőtt, így a szünetre megmaradt az egygólos különbség a felek között.

A második játékrész első komoly lehetősége is a vendégek előtt adódott az 52. percben, amikor Gresó beadását Kovácsréti tudta közelről nagy erővel kapura fejelni, de Dibusz szerencséjére pont középre jött a fejes, így hárítani tudott. A kihagyott Szpari lehetőségek aztán megbosszulták magukat, az első óra végén ugyanis megduplázta előnyét a Ferencváros. A hazaiak Alaxai kezezése miatt büntetőhöz jutottak, amit Varga Barnabás értékesített magabiztosan, 2-0! A 65. percben aztán összejött a szépítés a vendégek számára! Maiga adta el a labdát a saját tizenhatosa előterében, Beke passzából pedig Kovácsréti estében a jobb alsóba továbbította a labdát, 2-1! A kapott gólt követően a Ferencváros leginkább az eredmény tartására törekedett, de rengeteg hibával játszott Pascal Jansen csapata, így többször is nagyon közel járt az egyenlítéshez a Nyíregyháza. A 88. percben Dibusztól volt szükség egy nagy bravúrra, aki Pinte 4 méterről leadott, rövid felsőbe tartó lövését ütötte szögletre. A 92. percben Zachariassen zárhatta volna le a mérkőzést, de Makreckis beadása után 5 méterről senkitől sem zavartatva a kapu fölé lőtt. A ráadás utolsó pillanataiban még egy kisebb lehetősége volt a vendégeknek, de Baki Pinte beadását a kapu mellé gurította, így a Ferencváros otthon tartotta a három pontot.

Ferencváros – Nyíregyháza 2-1 (1-0)
Helyszín:
Groupama Aréna Vezette: Csonka Bence
Gólszerzők:
Gartenmann (18.), Varga (59. – büntető) ill. Kovácsréti (65.)
Sárga lapok: Botka (36.), Dibusz (79.), Zachariassen (80.) ill. Keita (29.), Alaxai (32.), Kovácsréti (34.), Baki (84.), Jokic (84.)
Kiállítás:ill.-

Ferencváros: Dibusz – Civic, Gustavo, Gartenmann, Botka (Makreckis 74.) – Ben Romdhane (Kehinde 62.), Maiga (Pappoe 74.) – Gruber (Bassey 89.), Zachariassen, Kady Borges – Varga (Traoré 62.) Vezetőedző: Pascal Jansen

Nyíregyháza: Bese – Baki, Alaxai, Jokic – Navrátil, Keita (Leoni 70.), Kesztyűs, Nagy – Kovácsréti (Pinte 81.), Eppel (Beke 62.), Gresó (Babic 70.) Vezetőedző: Tímár Krisztián

A mérkőzés összefoglalója:

A 6. forduló eredményei:

Péntek:
Fehérvár FC – MTK Budapest 1-0

Szombat:
Debreceni VSC – Zalaegerszeg 3-1
Diósgyőri VTK – Győri ETO 0-0

Vasárnap:
Kecskeméti TE – Újpest 1-3
Paks – Puskás Akadémia 2-1
Ferencvárosi TC – Nyíregyháza 2-1

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore