Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hazai környezetben nem bírt el a Crystal Palace csapatával a Chelsea – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 3. fordulójának vasárnapi játéknapján a Chelsea fontos pontokat hullajtott el hazai pályán.

(Photo by Harriet Lander – Chelsea FC/Chelsea FC via Getty Images)

A találkozó első komolyabb helyzete a 22. percben a Chelsea előtt adódott, azonban a legutóbb mesterhármast jegyző Noni Madueke ígéretes helyről mellé lőtt. A 24. percben ismét Madueke veszélyeztetett, ezúttal jól célzott, de Henderson védeni tudta a lövését. A 25. percben sikerült megszereznie a vezetést a hazaiaknak, egy kontratámadás végén Cole Palmer tette középre a labdát az üresen érkező Nicolas Jackson elé, akinek mindössze annyi dolga volt, hogy az üres kapuba gurítson, 1-0! A gólt követően is a Chelsea kontrollálta a játékot, azonban az első félidőben újabb találat már nem született.

A 49. percben növelhette volna előnyét a Chelsea, azonban Levi Colwill fejesét Henderson bravúrral védeni tudta. Az 53. percben pedig kiegyenlített a Crystal Palace, egy lepattanót szedett össze Eberechi Eze, majd 17 méterről gyönyörű gólt tekert a kapu bal oldalába, 1-1! A hosszabbítással együtt hátralévő nagyjából 45 percben pedig már igazán komoly lehetőség nem alakult ki, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó. A Chelsea tehát a 6-2-es győzelem után nem tudta tartani a formát és 3 fordulót követően 4 pontot szereztek, míg a Crystal Palace megszerezte első pontját a szezonban.

Chelsea – Crystal Palace 1-1 (1-0)
Helyszín: Stamford Bridge (London), Vezette: J. Gillett
Gólszerzők: N. Jackson (25.) ill. E. Eze (53.)
Sárga lap: Neto (8.), Fofana (33.), Jackson (63.), Palmer (90+1.) ill. Hughes (14.), Munoz (89.)
Kiállítás:  ill.

Chelsea: Sánchez – Gusto (Mudryk 73.), Fofana, Colwill, Cucurella – Caicedo, Enzo Fernández – Madueke (Nkunku 86.), Palmer, Neto (Joao Félix 58.) – Jackson. Vezetőedző: Enzo Maresca

Crystal Palace: Henderson – Clyne, Richards, Guehi – Muno, Wharton, Hughes (Doucouré 50.), Mitchell – Kamada, Eze – Mateta (I. Sarr 69.). Vezetőedző: Oliver Glasner

A mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló eredményei és további programja:
Szombat:
Arsenal – Brighton 1-1
Brentford – Southampton 3-1
Everton – Bournemouth 2-3
Ipswich Town – Fulham 1-1
Leicester City – Aston Villa 1-2
Nottingham Forest – Wolverhampton 1-1
West Ham United – Manchester City 1-3

Vasárnap:
Chelsea – Crystal Palace 1-1
Newcastle United – Tottenham 2-1
17:00 Manchester United – Liverpool (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore