Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premiership: a szezon első Old Firmjét a Celtic nagyon simán megnyerte – videóval

A skót labdarúgó-bajnokság (Scottish Premiership) 4. fordulójában rendezték a 2024/25-ös szezon első Old Firmjét, avagy a Celtic – Rangers összecsapást.

(Photo by Rob Casey/SNS Group via Getty Images)

Az első komolyabb helyzetet a vendégek dolgozták ki, azonban a 10. percben Rabbi Matondo nem volt elég pontos, ígéretes helyről mellé fejelt. A Celtic a 17. percben viszont azonnal kihasználta az első komoly lehetőségét, egy bedobást követően remekül lejátszották beadásig a hazaiak, majd Alistair Johnston tette középre a labdát, amire Daizen Maeda érkezett és lőtt a kapuba, 1-0! A 40. percben sikerült növelnie az előnyét a hazaiaknak, a másik japán játékos, Kyogo Furuhashi is betalált, miután a Greg Taylortól kapott labdát átvette, megtolta és 22 méterről a bal alsóba tekert okosan, 2-0! A szünetre így kétgólos Celtic előnnyel mehettek a csapatok.

A Rangers a második félidőben is nagyon gyenge támadójátékkal rukkolt elő, de a védelem sem állt túlságosan stabil lábakon. A Celtic sem erőltette meg magát túlságosan, de érthető módon nem kockáztattak. Azonban így is sikerült újabb gólt szerezniük, az ellenfél 16-osának a közelében megszerzett labdával Callum McGregor indult el keresztbe, majd mikor megtalálta az ideális lövőhelyzetet, akkor 20 méterről gyönyörű gólt lőtt a kapu jobb oldalába, 3-0! A Celtic a győzelmével 4 fordulót követően továbbra is 100%-os, míg a Rangers máris 5 pontos hátrányban van az ősi rivális ellen.

Celtic – Rangers 3-0 (2-0)
Helyszín: Celtic Park (Glasgow), Vezette: J. Beaton
Gólszerzők: D. Maeda (17.), K. Furuhashi (40.), C. McGregor (75.) ill.

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 4. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Szombat:
Dundee FC – St. Mirren 2-2
St. Johnstone – Motherwell 1-2
Ross County – Aberdeen 0-1

Vasárnap:
Celtic – Rangers 3-0
16:00 Hearts – Dundee United
16:00 Kilmarnock – Hibernian

A bajnokság jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a Sofascore