Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hosszabbított francia védőjével a Sevilla! – hivatalos

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla hivatalos közleményében számolt be arról, hogy meghosszabbították Loic Badé szerződését…

A Sevilla 2029 nyaráig megújította Loic Badé kontraktusát, mely eredetileg 2027-ig volt érvényes. A francia hátvéd iránt állítólag az AS Roma és a Stuttgart nagy érdeklődést mutatott, ám a klubváltás végül elmaradt. Az andalúziai gárda állítólag a szerződésbe beépített egy 50 millió eurós kivásárlási záradékot. 

Loic Badét 2023 januárjában a Rennes-től vette kölcsön a Sevilla, majd a szezont követően végleg szerződtette a klub 12 millió euróért. A francia védő eddig 63 tétmérkőzésen lépett pályára az andalúziai együttesben, ezeken 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. Társaival a 2022/2023-as idény folyamán elhódította az Európa-ligát. Badé egyébként ott volt az idén megrendezett olimpián, a francia válogatott a döntőig jutott, ám a fináléban végül a Thierry Henry vezette legénység alulmaradt Spanyolországgal szemben. A Sevilla védője mind a 6 találkozón szóhoz jutott, ebből 5-ször kezdőként. 

Borítókép: (Photo by Rafa Babot/Getty Images)