Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az Atlético Madridtól távozó védővel erősített az AS Roma! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették az Atlético Madridtól távozó Mario Hermosót.

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

Az elmúlt napokban felerősödtek azok a sajtóhírek, miszerint Mario Hermoso a Serie A-ban, azon belül is az AS Roma csapatánál fogja folytatni a pályafutását. Az átigazolási időszakban nem került sor a hivatalos bejelentésre, ám pár nappal később végül megszületett az egyesség a felek között, a “Farkasok” ugyanis hivatalos közösségi oldalaikon bejelentették a rutinos védő szerződtetését. A játékossal csak a személyes feltételeket illetően kellett megegyezni, hiszen a nyáron lejárt a szerződése az Atlético Madridnál.

A Milan, az Inter, a Napoli és több szaúdi klub által is figyelt Hermoso végül új csapatánál 3 évre, azaz 2027 nyaráig kötelezte el magát, de van a szerződésében egy olyan záradék, ami engedélyezi számára, hogy 2026 nyarán távozzon a klubtól. A védelem közepén és bal szélén is bevethető játékos a hírek szerint 3,5 millió eurót fog keresni évente a fővárosi együttesnél, ahol a megszokott 22-es számú mezt fogja viselni.

Mario Hermoso összességében 5 évet húzott le az Atlético Madridnál, akik még 2019-ben 25 millió eurót fizettek érte az Espanyolnak. A “Matracosok” mezét összesen 174 alkalommal ölthette magára, ez idő alatt 10 gólt és 6 gólpasszt jegyzett. A spanyol játékos összességében az AS Roma tizedik szerzeménye a nyár folyamán.