Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A szerb bajnokságba került kölcsönbe a Stuttgart mellőzött csatára! – hivatalos

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő VfB Stuttgart hivatalos közleményében tudatta, hogy Silas Katompa Mvumpa a Crvena zvezdához került kölcsönbe…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

A Crvena zvezda a 2024/2025-ös szezonra kölcsönvette a Stuttgart mellőzött csatárát, Silas Katompa Mvumpát. A megállapodás vételi opciót is magába foglal, így a szerb csapatnak esélye van végérvényes megszerezni a 25 esztendős futballista játékjogát. Ahogy arról weboldalunk beszámolt, Crvena zvezda mellette Rade Krunic érkezését is bejelentette.

Silas Katompa Mvumpát 2019 nyarán igazolta le az akkor másodosztályban (2. Bundesliga) szereplő Stuttgart. Nagy szerepet vállalt abban, hogy a “Svábok” rögtön a kiesés utáni szezonban visszajutottak az élvonalba. A Bundesligában szintén remekül teljesített, ám a 2020/2021-es kiírás végéhez közeledve megsérült. Ezt követően többször is hosszabb időre kiesett, a 2021/2022-es idényben például csak 9 bajnokin volt bevethető állapotban. Silas mindent egybe véve 132 mérkőzésen lépett pályára a Stuttgartban, ezeken 35 találatot és 21 gólpasszt jegyzett.