Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: az idény végén távozna a Bayer Leverkusen kulcsjátékosa! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az idény végén távozni szeretne a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayer Leverkusen együttesétől a csapat meghatározó védője, Jonathan Tah.

(Photo by Hesham Elsherif/Anadolu via Getty Images)

A nyári átigazolási időszak egyik legnagyobb kérdése az volt a Bayer Leverkusennél, hogy marad-e a csapatnál a kulcsjátékosnak számító Jonathan Tah. Az Európa-bajnokságot is megjárt védőnek a legkitartóbb kérője a Bayern München gárdája volt, de a Barcelona érdeklődéséről is lehetett hallani vele kapcsolatban. Tah végül maradt a “Gyógyszergyáriaknál”, ám később elmondta, hogy komolyan felvetődött benne a távozás lehetősége.

A legfrissebb beszámolók szerint a 2024/2025-ös idény végén már mindenképp szeretné elhagyni a Leverkusen együttesét a 28 éves védő, hogy egy topcsapathoz igazoljon. A helyzetét elősegítheti az a tény is, hogy a szezon végén le fog járni a szerződése a csapattal, de az is előfordulhat, hogy a Bayer már a télen értékesíti őt, hogy legalább némi pénzt kapjanak még a játékjogáért cserébe.

Jonathan Tah még 2015 nyarán 9,5 millió euró ellenében érkezett a Bayer Leverkusenhez a Hamburgtól. A klub színeiben azóta 357 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 14 gólt és 12 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 30 millió euróra taksálja a transfermarkt.