Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luis Suárez elköszönt az uruguayi válogatottól

Az uruguayi válogatott klasszisa egy sajtótájékoztatón keretén belül elbúcsúzott a nemzeti csapattól…

(Photo by Santiago Mazzarovich/picture alliance via Getty Images)

A veterán uruguayi támadó, Luis Suárez bejelentette, hogy a pénteki, Paraguay elleni vb-selejtezőn lép pályára utoljára az uruguayi válogatott mezében:

“Nem volt könnyű meghozni a döntést, de nyugodt lelkiismerettel teszem, hogy a maximumot nyújtom a válogatottbeli pályafutásom végéig. A 2011-es Copa América-győzelmet pályafutásom legszebb pillanatának tartom, nem cserélném el semmiért.”

A 37 éves támadó 2007 óta szerepelt a Celeste színeiben, ez idő alatt 142 mérkőzésen 69 gólt szerzett, mellyel a válogatott történetének legeredményesebb játékosa. Suárez négy világbajnokságon vett részt, a 2010-es negyedik helyezés alkalmával emlékezetes módon kiállították a Ghána elleni negyeddöntőben, amikor kézzel védett a gólvonalon egy lövést, az így megítélt tizenegyest pedig az ellenfél kihagyta, és Uruguay végül kiharcolta a továbbjutást. A négy évvel későbbi brazíliai tornán pedig Giorgio Chiellini megharapásával lett hírhedt, melyért négymeccses eltiltást kapott.

Suárez 2011-ben Copa Américát nyert Uruguay-jal, az idei kontinensviadalon pedig bronzérmesek lettek.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!