Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: a Galatasaray kölcsönvette a Napoli gólvágóját! – hivatalos

A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Süper Lig) szereplő Galatasaray kölcsönvette a szezon végéig a Napoli gólvágóját…

(Photo by Matteo Ciambelli / DeFodi Images via Getty Images)

A Galatasaray hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy kölcsönvették a 2024/2025-ös szezonra Victor Osimhent a Napolitól. Sokáig úgy tűnt, a Chelsea lesz a befutó a nigériai csatárt illetően, ám az angol és az olasz klub végül nem tudott megegyezni egymással. Antonio Conte viszont jelezte, hogy nem számít Osimhen szolgálataira, ráadásul a Napoli pont az ő kérésére megszerezte Romelu Lukaku játékjogát a Chelsea-től. A megállapodás nem tartalmaz vételi opciót, a nápolyi gárdának pedig lehetőség van 2027 nyaráig meghosszabbítani a nigériai kiválóság szerződését.

Victor Osimhent 2020 nyarán a Lille-től igazolta le a Napoli 77,5 millió euró ellenében. A nigérai csatár gyorsan berobbant új csapatában, viszont a 2020/2021-es és a 2021/2022-es idényben rengeteg kisebb/nagyobb sérülés hátráltatta a folyamatos játékban. A 2022/2023-as szezonban elkerülték a komolyabb gondok, ezzel együtt a Napoli hosszú évek után megnyerte az olasz bajnokságot, Osimhen emellett gólkirály lett. A nápolyi alakulat színeiben 133 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 76 találatot és 18 gólpasszt jegyzett.