Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cole Palmer nem szerepel a Chelsea Konferencialiga-keretében

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea csapata bejelentette a Konferencialigában szereplő keretét, amiből több nagy név is kimaradt.

(Photo by Harriet Lander – Chelsea FC/Chelsea FC via Getty Images)

Cole Palmer, Wesley Fofana és Romeo Lavia sem került be a Chelsea Konferencialiga-keretébe, hogy minél kisebb terhelés érje a csapatot a 2024/25-ös szezon alatt.

Fofana elülső keresztszalag-sérülés (ACL) miatt nem játszott a Mauricio Pochettino vezette Chelsea 2023/24-es szezonjában, míg Lavia mindössze 33 percet szerepelt a Premier League-ben szintén sérülés miatt. Palmer viszont 45 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, a londoni klub pedig a szezon játékosának választotta.

Mindhárman kimaradtak azonban a Kl-keretből, mivel a Chelsea próbálja megtervezni, hogyan tud a legjobban öt versenysorozatban is helytállni a 2024/25-ös idényben, amely számukra akár 2025 júliusáig eltarthat, tekintettel arra, hogy a klub jövő nyáron részt vesz a FIFA kibővített Klubvilágbajnokságán is az Egyesült Államokban.

Ben Chilwell és David Datro Fofana is kimaradt, mivel a Chelsea még továbbra is vizsgálja annak a lehetőségét, a kölcsönben vagy végleg távozzanak olyan országokba, amelyeknek az átigazolási piacai még nyitva vannak.

Az új igazolások közül Pedro Neto, Joao Felix és a kölcsönbe érkező Jadon Sancho is szerepel az UEFA-hoz benyújtott 27 fős keretben, ahogy a klub kapitánya, Reece James is, annak ellenére, hogy továbbra is kérdéses a fizikai állapota.