Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: gól nélküli döntetlennel kezdtek Szerbia ellen az Európa-bajnok spanyolok!

A Nemzetek Ligája A-divízióját döntetlennel kezdte az Európa-bajnok spanyol válogatott, amely gól nélküli meccset játszott Szerbiában; miközben Lengyelország előbb leadta két gólos előnyét Skóciában, majd amolyan slussz-poénként az utolsó pillanatokban mégis meg tudta nyerni a glasgow-i találkozót!

(Photo by Damjan Zibert/Soccrates/Getty Images)

 

4. csoport:

Szerbia – Spanyolország 0-0
Rajko Mitic stadion (Belgrád), Vezette: S. Goubuyuk (holland)
Gólszerző:
Sárga lap: Erakovic (6.), Birmancevic (44.), Belic (70.) illetve A. Perez (22.), Carvajal (27.), L. Yamal (42.), Le Normand (59.), Olmo (67.), L. de la Fuente (85. -pályán kívül).
Piros lap:

Szerbia: Rajkovic – Pavlovic, Milenkovic, Erakovic (J. Simic, 46.) – Birmancevic, Lukic, I. Ilic (S. Mitrovic, 85), Nedeljkovic – Samardzic (Grujic, 74.), Zivkovic (Belic, 62.) – Jovic (Ratkov, 74.). Szövetségi kapitány: Dragan Stojkovic

Spanyolország: Raya – Cucurella (Grimaldo, 56.), Laporte, Le Normand, Carvajal – F. Ruiz (Pedri, 76.), Zubimendi, D. Olmo (Joselu, 82.) – Yamal, A. Perez (Oyarzabal, 56.), N. Williams (F. Torres, 82.). Szövetségi kapitány: Luis de la Fuente

 

Az Európa-bajnok spanyolok legnagyobb hiányzója, a Manchester City-ben idén még egyetlen percet se játszó Rodri volt (Alvaro Morata mellett – a szerk.), aki(k) nélkül így is kellően gördülékeny volt az Eb-győztes játéka, amelyből, ahogyan mondani szokás, csak a gól hiányzott.

Az első félidőben közel 70%-ban volt a labda a spanyoloknál, akik érezhető fölényben voltak a németországi Európa-bajnoksághoz képest alaposan átalakuló szerbek ellen (hazai oldalon Aleksandr Mitrovic, Sergej és Vanja Milinkovic-Savic, Dusan Vlahovic, Nemanja Gudelj vagy éppen Dusan Tadic is hiányzott már a keretből – a szerk.).

A találkozó kapcsán érdemes kiemelni, hogy már az első játékrészben 5 (!) sárga lap került kiosztásra, meglepő módon 2:3 arányban a spanyolok kaptak több büntetőlapot – A vörös fúria végül ebben a mutatóban 6:3-ra nyert.

A szünet után sem változott sokat a játék képe: a spanyol válogatott Lamine Yamal, Nico Williams vagy Dani Olmo vezetésével olyan fölényben futballozott, hogy kisebb csoda, hogy a szerbek megúszták kapott gól nélkül (a végére már 22:9 volt a lövési kísérletek aránya a spanyoloknak).

A csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

1.csoport

Skócia – Lengyelország 2-3 (0-2)
Hampden Park (Glasgow), Vezette: G. Nyberg (svéd)
Gólszerzők: – illetve Szímanski (8.), Lewandowski (44.)
Sárga lap: – illetve Dawidowicz (35.), Zalewski (52.), Slisz (84.)
Piros lap:

Skócia: Gunn – Ralston, Hanley, McKenna, Robertson – Gilmour (L. Morgan, 82.), McLean (Doak, 71.) – McGinn, McTominay, Christie (Gauld, 71.) – Dykes (Shankland, 71.). Szövetségikapitány: Steve Clarke

Lengyelország: Bulka – Kiwior, Dawidowicz, Bednarek – Zalewski, Urbanski, Zielinski (Moder, 82.), Szymanski (Slisz, 82.), Frankowski – Piatek (Piotrowski, 72.), Lewandwoski (Buksa, 72.). Szövetségi kapitány: Michal Probierz

 

Lengyelország alaposan meglepte ellenfelét, hiszen már a 8. percben megszerezte a vezetést Sebastian Szymanski révén. Az önmagukat lelkesedésben ezúttal sem meghazudtoló skótok a Napolihoz szerződő Scott McTominay góljával viszonylag hamar egyenlíthettek volna, ám a VAR kezezést látott és közbe szólt a félidő derekán.

Különösebben nem igen forogtak veszélybe a kapuk a meccs első felében, a lengyelek viszont mégis két gólos előnnyel vonhattak a szünetre, miután a Barcában is remekelő Robert Lewandowski nem hibázott a büntetőpontról a 44. percben.

A második félidő jobban aligha kezdődhetett volna a hazaik számára, hiszen Billy Gilmour első válogatottban szerzett góljával előbb szépítettek, majd folyamatosan nyomás alatt tartva a lengyeleket, végül a 76. percben Scott McTominay immáron szabályos góljával egyenlítettek.

Őrült hajrára volt kilátás Glasgow-ban, amiből végül a lengyelek jöttek ki jobban, miután kaptak egy újabb büntetőt zárásként: az ítélet végrehajtó ezúttal Nicola Zalewski volt, aki megnyerte a meccset csapatának, sokkolva a Hampden Parkot.

A csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore