Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetközi tornán szerepel a magyar U19-es válogatott

A magyar U19-es válogatott a vajdasági Vilotic-emléktornán játszik három mérkőzést a következő napokban…

(Photo by Cameron Smith/Getty Images )

A magyar U19-es válogatott csütörtöktől jövő keddig egy négycsapatos nemzetközi tornán vesz részt Szerbiában.

A mieink korosztályos nemzeti csapata csütörtökön 16.30-kor Szabadkán a házigazda szerbek ellen lépnek pályára, két nappal később 16.30-kor Zentán a portugál, majd szeptember 10-én 15.00 órakor Topolyán a montenegrói válogatott ellen.

A Jeremiás Gergő vezette együttes a novemberi Eb-selejtezőkig még öt nemzetközi mérkőzést játszik el, ebből hármat a következő napokban a szerbiai Vilotic-emléktornán. Mivel a tornán FIFA-játéknapon rendezik, öt külföldi játékos is hazautazhatott a találkozóra, így Yaakobishvili Áron, a Barcelona kapusa, valamint Galántai Tamás (Torino), Kern Martin (Sturm Graz), Vidnyánszky Mátyás (DAC) és Bogdán Hunor (Tromsö) is a keret tagja.

“Intenzív hét vár ránk, hat nap alatt három mérkőzést játszunk, ráadásul kifejezetten erős riválisokkal. A portugálok kiemelkednek a mezőnyből, de a házigazda szerbek szintén komoly játékerőt képviselnek, és Montenegró válogatottja is nagyon kellemetlen ellenfél lesz. A célunk, hogy megnézzük, hogyan működnek nemzetközi szinten az eddig gyakorolt taktikai elemek, milyen téren vannak még hiányosságaink, mely területekre kell kiemelten fókuszálnunk a novemberi Eb-selejtezők előtt. Tizenkilenc mezőnyjátékossal érkeztünk a tornára, mindenki megkapja a megfelelő játéklehetőséget, az aktuális forma, a frissesség és a különböző taktikai szempontok alapján mindhárom találkozón az aktuálisan legerősebb csapattal lépünk pályára” – nyilatkozta a szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A magyar U19-es válogatott aktuális kerete

Kapusok: Yaakobishvili Áron (Barcelona), Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia), Engedi Márk (DVSC)
Hátvédek: Stumpf Gábor  (MTK Budapest), Kuzma Hunor (Békéscsaba), Umathum Ádám (Csákvár), Bacsa Benjámin (DVTK), Kaczvinszki Dominik (Újpest FC)
Középpályások: Varga Zétény (DVTK), Girsik Attila (Vasas), Szamosi Ádám (DVTK), Galántai Tamás  (Torino), Kern Martin (Sturm Graz), Somfalvi Bence (Soroksár), Hornyák Csaba (DVSC), Mikolay Timóteus (Vasas)
Támadók: Vidnyánszky Mátyás (DAC), Bakó Sámuel (MTK Budapest), Szabó Szilárd (Soroksár), Molnár Csaba (Vasas), Simon Benedek (Honvéd), Bogdán Hunor (Tromsö)