Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19: győzelemmel kezdte szereplését a magyar válogatott a nemzetközi tornán

A magyar U19-es válogatott csütörtöktől jövő keddig a négycsapatos Vilotic-emléktornán vesz részt Szerbiában…

(Photo by Cameron Smith/Getty Images )

A magyar U19-es válogatott a hátrányba kerülés ellenére 3-1-es győzelmet aratott Szerbia U19 együttese ellen a nemzetközi torna első fordulójában Szabadkán.

Jeremiás Gergő csapata ugyan jól kezdte a mérkőzést, de az első félóra végén mégis a házigazda szerbek kerültek lépéselőnybe. A magyar csapatot azonban nem fogta meg a bekapott gól, pár perccel később Szabó Szilárd jóvoltából sikerült egyenlíteni, és az első játékrész 1-1-es döntetlennel végződött. A fordulást követően is kiegyenlített mezőnyjáték dúlt, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. A nagy küzdelemből végül a mieink kerültek ki győztesen, ugyanis a 79. percben Szabó Szilárd duplázott, majd a rendes játékidő lejárta után Girsik Attila találata biztosította be a magyar sikert.

Szerbia U19 – Magyarország U19 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Cvetkovic (30.), ill. Szabó Sz. (34., 75.), Girsik (90+3.)

Magyarország U19: Yaakobishvili Áron – Stumpf Gábor, Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik (Bacsa Benjámin, 72.) – Varga Zétény (Girsik Attila, 61.), Galántai Tamás (Szamosi Ádám, 61.), Kern Martin (Somfalvi Bence, 83.), Hornyák Csaba – Vidnyánszky Mátyás (Molnár Csaba, 61.), Szabó Szilárd (Bakó Sámuel, 83.) – Simon Benedek (Bogdán Hunor, 72.)

“Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, a csapat maximálisan betartotta a pályán, amit előre megbeszéltünk, és jól reagált a váratlan helyzetekre. Fontos volt, hogy a kapott gól után azonnal tudtunk válaszolni, és a folytatásban is szervezetten, taktikusan futballoztunk. Kimondottan biztató volt a mai mérkőzés, úgy érzem, jó úton haladunk a céljaink elérése felé” – mondta a mérkőzés után Jeremiás Gergő szövetségi edző.

Az első forduló másik mérkőzésén Portugália U19 2-1-re győzött Montenegró U19 ellen Zentán.

A mieink a második meccsüket a luzitánok ellen vívják szombaton.