Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: Scaloni egyeztetett Messivel a kihagyásáról

A Copa América döntőjében súlyos bokasérülést szenvedő argentin klasszis azóta is a rehabilitációját végzi…

(Photo by Robin Alam/ISI Photos/Getty Images)

Az argentin válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi továbbra is a rehabilitációját végzi azok után, hogy nyáron a Copa América-döntőben bokasérülést szenvedett, így az Albiceleste aktuális keretébe sem került be.

“A kerethirdetés előtt személyesen egyeztettem Leóval, hogy milyen állapotban van. Mivel akkor még egyáltalán nem edzett, túl korai lett volna bevenni őt a listára. Abban maradtunk, hogy meglátjuk, hogy hogy változik az állapota, ha újra tétmeccseket játszhat a klubcsapatában, akkor az októberi válogatott-mérkőzéseken valószínűleg már számíthatunk rá” – jegyezte meg Lionel Scaloni szövetségi kapitány.

Az MLS keleti konferenciáját magabiztosan vezető Inter Miami reményei szerint Messi szeptemberben újra pályára léphet. A 37 éves argentin klasszis a sérülését megelőzően 12 mérkőzésen 12 gólt és 14 gólpasszt jegyzett a 2024-es idény során.

A hat mérkőzésen szerzett 15 ponttal a dél-amerikai vb-kvalifikációt vezető argentinok péntekre virradóra Chilét fogadják, jövő kedden pedig Kolumbiához látogatnak.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!