Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Ferencváros sztárigazolása 20-25 gólt szerezne az idényben

Ahogyan arról beszámoltunk, a Ferencváros nagy reményekkel igazolt egy gólerős brazil támadót a nyári átigazolási időszak hajrájában…

(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

A Ferencváros által klubrekord összegért szerződtetett Matheus Saldanha a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy milyen céljai vannak a zöld-fehéreknél:

“Ígérni nem szeretnék semmit, de a képességem megvan hozzá, hogy akár az NB I-ben is gólkirály legyek. Hiszek magamban, tudom, mire vagyok képes, de azzal is tisztában vagyok, csak a csapattársaim segítségével jöhet össze. Csatár vagyok, a gólszerzés éltet, de egyénieskedni nem szeretek, csapatember vagyok. Amióta az eszemet tudom, az álmaimat kergetem. Gyerekként sem érdekelt semmi más, csak a foci. Az osztálytársaimmal mindig a labdarúgásról beszélgettünk a suliban, aztán fiatalon nekivágtam, Sao Paulóba költöztem egy akadémiára, hogy valóra váltsam az álmomat. A családom, a szüleim a mai napig Uberabában élnek, nem voltam még tizennégy, amikor kirepültem a családi fészekből. Kockáztatnom kellett, tudtam, ha profi labdarúgó akarok lenni, költöznöm kell.”

“A Ferencvárosban húsz-huszonöt gólt tervezek erre az idényre, és erre szerintem már csak azért is megvan az esélyem, mert olyan játékosok vesznek majd körül, akik bármikor képesek váratlant húzni és kiszolgálni a kapu előtt” – tette hozzá a szerb bajnokság előző idényének társgólkirálya.

Saldanha a beszélgetés során azt is elárulta, hogy a Ferencvárostól a közelmúltban távozó Marquinhos ajánlotta számára a zöld-fehéreket: “Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, Sao Paulóban egy akadémián nevelkedtünk. Miután szóba került, hogy Magyarországra kerülhetek, beleástam magam a klub történetébe, jelenébe, aztán fel is hívtam a barátomat, tudtam, hogy igazat beszél majd. Csak jókat mondott a Fradiról, egyértelmű volt, hogy jól járok, ha ide igazolok” – jegyezte meg a 25 éves támadó.