Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az argentin válogatottba visszatérő Dybala a 10-es mezben volt eredményes

Az argentin válogatott Chile elleni győzelme során a nemzeti csapat nagy visszatérője fontos szerepet vállalt magára…

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Az argentin válogatott keretébe Paulo Dybala azt követően került be utólag, hogy visszautasította a szaúdi megkeresést és maradt az AS Roma alkalmazásában. A játékos elmondása szerint a klubjánál való maradásban fontos szerepet játszott, hogy így nagyobb eséllyel játszhat a válogatottban, ahol ráadásul Lionel Messi hiánya miatt a 10-es mezt is megkapta.

“Nem kérdeztük meg Paulót a tízes mezről. Egyszerűen azért kapta meg, mert olyan játékosnak tartjuk, aki megérdemli, hogy viselje. Ő maga is meglepődött, de végül a csapattársai meggyőzték, hogy jó helyen lesz rajta” – jegyezte meg Lionel Scaloni szövetségi kapitány.

“Tisztában vagyok vele, hogy ez nem az én mezem, mindannyian tudjuk, hogy Leóé. Nem voltam biztos benne, hogy elfogadjam, de a srácok támogattak, így vállaltam ezt a felelősséget. Nehéz időszakon vagyok túl, de azért is maradtam Rómában, mert továbbra is részese akartam lenni az argentin válogatottnak. Az ilyen pillanatokért megérte” – tette hozzá a Chile ellen csereként beállva eredményes Dybala.

Az AS Roma 30 esztendős támadója 2015 óta 39 mérkőzésen lépett pályára az argentin válogatottban, ezalatt általában kiegészítő szerepet betöltve négyszer tudott eredményes lenni.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!