Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-szereplő játékos igazolt az NB I-be – HIVATALOS

A grúz válogatott védekező középpályásával erősített az NB I visszatérője…

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A Nyíregyháza-Spartacus hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződést kötött a grúz középpályással, Nika Kvekveskirivel.

A 32 esztendős középpályása a másfél évtizede tartó profi pályafutása alatt több grúz csapat mellett megfordult Azerbajdzsánban és Kazahsztánban is, az elmúlt három szezont pedig a lengyel Lech Poznan alkalmazásában töltötte. Kvekveskiri legutolsó állomáshelyén 120 tétmérkőzésen szerepelt, beleértve különböző nemzetközi meccseket is.

“Komoly sikernek tartom, hogy ilyen futballkarrierrel rendelkező játékost meg tudtunk szerezni. Már az első tárgyalásoknál éreztem, hogy nagyon motivált, keresték olyan ligából, ahol anyagilag jobban járt volna, de karrierje miatt inkább a szakmai szempontokat tartotta szem előtt, főleg, hogy a válogatottban is szeretne tovább szerepelni. Ez is jelzi, nem levezetni jön hozzánk. Komplex játékos, a középpályán mind védekezésben, mind támadásban hatékony, remélem, hogy tudásával nagy segítségünkre lesz” – mondta Fekete Tivadar sportigazgató.

A Szpari 1+1 éves szerződést kötött az újonnan igazolt grúz középpályással.

Kvekveskiri 2015 óta 61 mérkőzésen lépett pályára a grúz válogatottban, tagja volt az idei Európa-bajnokságon szereplő együttes keretének, a spanyolok elleni nyolcaddöntőben pályára is lépett.