Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elbúcsúztatták Di Maríát az argentin válogatottól

Az argentin válogatott Chile elleni győzelme előtt ünnepélyesen köszöntötték a válogatottól búcsúzó klasszist…

(Photo by Gustavo Pagano/Getty Images)

Az argentin labdarúgó-szövetség ünnepélyes keretek közt köszöntötte az argentin válogatottól elbúcsúzó kiválóságot, Ángel Di Maríát az Albiceleste Chile elleni hazai vb-selejtezője előtt.

Az argentin szövetség elnöke, Claudio “Chiqui” Tapia egy festményt adott át a játékosnak, a társai pedig ugyancsak elbúcsúztak tőle.

“Mostantól a lelátóról fogok szurkolni a csapatnak ugyanúgy, mint bárki más. Ott leszek a Copákon és a világbajnokságokon, mert hiszem, hogy sok szép siker áll még a csapat előtt” – jegyezte meg a leköszönő klasszis.

A 36 éves szélső 2008 és 2024 között 145 mérkőzésen 31 gólt szerzett az argentin válogatott színeiben. Di María az évek során a válogatott finálék specialistája lett, hiszen a 2008-as olimpiai döntőben, a 2021-es Copa América-fináléban, valamint a 2022-es Interkontinentális Szuperkupa-mérőzésen és  vb-döntőben egyaránt eredményes tudott lenni.

“Megszakad a szívem, hogy Di María már nincs itt a csapattal. Amikor a válogatotthoz kerültem, ő volt az, aki támogatta, szárnyai alá vette a hozzám hasonló fiatal játékosokat. Az a búcsú, amit a Monumentalban kap majd, a legkevesebb lesz, amit megérdemel mindazért, amit tett a válogatottért” – mondta el róla korábban a csapattárs, Lisandro Martínez.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!