Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európában folytatja a Boca Juniors középpályása – sajtóhír

Nemzetközi sajtóinformációk szerint a Boca Juniors megegyezett a csapat húzóemberének eladásáról…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

César Luis Merlo értesülései szerint a Boca Juniors együttese 15 millió amerikai dollárért eladja Cristian Medina játékjogát a török Fenerbahce részére. A megállapodáshoz hozzátartozik, hogy a középpályás jövőbeli eladási árának húsz százaléka ugyancsak a “genovaiakat” illeti majd.

A 22 éves középpályás bár már 2020-ban bemutatkozott a felnőttek közt, sokáig nem kapott álllandó játéklehetőséget, 2023-ban azonban alapemberré vált. Medina az akkori Liga Profesionalban 23 pályára lépés alatt háromszor volt eredményes, míg a Copa de la Liga Profesional küzdelmei során 11 mérkőzésen szerepelt, a nemzetközi sorozatban döntőt játszó csapat színeiben pedig ugyancsak 11-szer lépett fel a Libertadores-kupában. A sokoldalú játékos az idei sorozatokban ugyancsak az alapemberek közé tartozott.

A tehetséges labdarúgó mindent egybevetve mostanáig 155 pályára lépés alatt kilenc találatot és 11 előkészítést jegyzett a profik közt.

A kiszivárgott információk szerint Medina ötéves szerződést készül kötni az isztambuliakkal.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!