Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jövő hétfőn temetik el a korábbi magyar válogatott szövetségi kapitányt

Ahogyan arról beszámoltunk, a múlt hónapban 85 éves korában elhunyt a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az MLSZ hivatalos oldalának tájékoztatásából kiderült, hogy szeptember 9-én, jövő hétfőn 14:30-tól a Farkasréti temetőben kerül sor Komora Imre búcsúztatójára.

Komora a szombathelyi Haladásban kezdte a pálafutását, majd 1961-től pályafutása végégi a Budapest Honvédot erősítette. Összesen 278 mérkőzésen játszott a kispesti klub színeiben. 1964-ben, pályafutása legsikeresebb idényében Komora Imre Eb-bronzot és olimpiai aranyat nyert.

A Honvéddal játékosként elért legnagyobb sikere a Magyar Népköztársasági Kupa megnyerése volt, 1964-ben. Kétségtelenül az volt pályafutása legsikeresebb idénye, hiszen harmadik lett az A-válogatottal a spanyolországi Eb-négyesdöntőben, s olimpiai bajnok Lakat Károly irányításával Tokióban. Klubjával bajnoki ezüstöt nyert, az MNK-győzelem mellett.

Két válogatottsága közül a másodikra 1968-ban, a szovjetek elleni Eb-negyeddöntőben került sor. 1972-es visszavonulása után is maradt a katonaklubnál, szakosztályvezetőként tevékenykedett, majd 1982 és 1986 között vezetőedző volt. Sikerei a klubtörténet legsikeresebb edzőjévé emelték, három bajnoki címet nyert, egyszer a Magyar Népköztársasági Kupa győztese is lett.

1986 őszén három mérkőzésen betöltötte a szövetségi kapitányi posztot is. Utána menedzserként segítette Détári Lajos pályafutását, majd a pireuszi Olympiakosz technikai igazgatója is volt (1989–1990). A kilencvenes években két periódusban ismét vezetőedzőként dolgozott (1997–1998, 1999), illetve a klubigazgatói tisztséget is betöltötte.

Nyugodjon békében.