Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubot váltott, de ugyanabban az országban maradt a magyar szélső – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően elhagyta az őt mellőző csapatot a Cipruson játszó magyar légiós…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A korábbi magyar válogatott szélső, Gyurcsó Ádám Cipruson váltott csapatot, és az AEK Larnaca együttesétől átigazolt az Anorthoszisz Famagusztához.

A 33 esztendős magyar szélső 2021 nyarán szerződött a ciprusi gárdához, amelynél egy jó ideig csapata alapemberei közé tartozott, azonban a ciprusi lapok szerint a klubnál újabban kifogásolják a hozzáállását. Gyurcsó az elmúlt három szezon alatt együttesen 93 tétmérkőzésen 19 gólt és 17 gólpasszt jegyzett az AEK színeiben, azonban a 2023-2024-es idényben 26 pályára lépés alatt csupán három alkalommal volt eredményes.

Az egykori 20-szoros válogatott játékos 2008 és 2015 között a Videoton futballistája volt, majd a lengyel Pogon Szczeczin és a horvát Hajduk Split soraiban futballozott, utóbbitól kölcsönben a 2019-2020-as idényben a Puskás Akadémia színeiben tért haza. Gyurcsó 2021 tavaszán Eszéken játszott, az elmúlt három évben pedig a szigetországban játszott.

Az Anorthoszisz 13-szoros ciprusi bajnok – ezzel harmadik a helyi örökranglistán –, ám 2008 óta egyszer sem volt aranyérmes. Az elmúlt idényt a hatodik helyen fejezte be, az AEK ezüstérmes volt.