Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi szövetségi kapitány lett a Vasas új edzője – HIVATALOS

Gera Zoltán távozása után új vezetőedzőt nevezett ki a másodosztályban szereplő Vasas együttese…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Vasas hivatalos oldalán tudatta, hogy a korábban szövetségi kapitányként is dolgozó Pintér Attila lett a csapat új vezetőedzője.

Az 58 éves szakember legutóbb 2022-ben a másodosztályú III. Kerületi TVE edzője volt, azelőtt 2013 decembere és 2014 szeptembere között volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, de dolgozott többek közt a Ferencváros, a Sopron, a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd kötelékében is. Pintér a Ferencvárossal és a Győrrel NB I-es bajnoki címet, valamint szuperkupát nyert, míg a Fradival és a Sopronnal elhódította a Magyar Kupát, emellett az élvonalba jutott a Mezőkövesddel és a Puskás Akadémiával is. Korábban dolgozott már az angyalföldieknél a 2005-2006-os idényben, vagyis 18 év után ülhet le újra a csapat kispadjára.

Pintér 2013 júniusában „Az Év edzője” kitüntetésben részesült a RangAdó díjátadó gálán, ahol Garami Józsefet és Ricardo Monizt előzte meg a voksoláson és vehette át a Sebes Gusztáv-díjat.

“Nem szeretnék sablonokat puffogatni, tisztában vagyok a feladatokkal és a célokkal. Azon leszek, hogy kihozzam a maximumot a játékosokból, valamint hogy a velem és a csapattal szemben állított elvárásoknak maximálisan megfeleljünk, együtt, közösen. Egy dolgot viszont mondanék: ehhez én és a futballisták kevesek leszünk. Ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk, óriási szükségünk lesz a szurkolótáborunkra is, nélkülük nem sikerülhet” – jegyezte meg a régi-új vezetőedző.

A Vasas hat mérkőzés alatt szerzett 10 pontjával harmadik helyen áll a másodosztály tabelláján.