Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: magyar válogatott védőt igazolt a Budapest Honvéd! – hivatalos

A magyar másodosztályban (Merkantil Bank Liga) szereplő Budapest Honvéd hivatalos közleményében számolt be arról, hogy szerződtették a szabadon igazolható Hangya Szilvesztert, aki legutóbb a Fehérvár kötelékébe tartozott…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A Budapest Honvéd színeiben folytatja pályafutását a tapasztalt magyar hátvéd, nevezetesen Hangya Szilveszter. A fővárosi alakulat ingyen szerezte meg a többszörös válogatott védő játékjogát, mivel a szerződése a 2023/2024-es idény végeztével lejárt a Fehérvárral. 

Hangya Szilveszter a 2013/2014-es szezon folyamán az MTK Budapestben mutatkozott be az élvonalban éppen a Honvéd ellen. A Vasas 2015 februárjában kölcsönvette, majd a kiírást követőn az angyaföldi együttes szerződtette is. A nagy múltú csapatban egyértelműen meghatározó játékosnak számított, jó teljesítménye miatt pedig időközben debütált a válogatottban. A Fehérvár 2018 nyarán igazolta le Hangya Szilvesztert, ahol tehát hat évet húzott le. Helyzete végig nagyon ingadozó volt a székesfehérvári gárdában, két szezont leszámítva inkább kiegészítő embernek számított. A 2023/2024-es szezonban folyamán műtéten esett át, ezért csupán az utolsó néhány fordulóban volt bevethető állapotban, de lehetőséget nem kapott. A Vasas tagjaként volt bajnoki bronzérmes, míg a Fehérvár játékosaként két bajnoki ezüstöt és egy bronzérmet szerzett, illetve egyszeres Magyar Kupa-győztes. Nem mellesleg magyar válogatottban 10-szer lépett pályára.