Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Crystal Palace kulcsjátékosát szemelte ki a Manchester City! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttese a Crystal Palace védőjével, Marc Guéhivel erősítené meg a keretét.

(Photo by Crystal Pix/MB Media/Getty Images)

A nyári átigazolási időszak egyik slágertémája volt Marc Guéhi, akiért a Newcastle United gárdája több ajánlatot is tett a Crystal Palacenak az előző hónapokban. A “Sasok” végül nem engedték el kulcsjátékosukat, aki ebben az idényben is kirobbanthatatlan elemének tűnik a csapat védekezésének. A legfrissebb beszámolók alapján viszont Guéhi iránt egy újabb érdeklődő akadt, méghozzá a Manchester City személyében. Az Európa-bajnokságon az angol válogatottban is kulcsszerepet betöltő Guéhi teljesítményére ugyanis felfigyelt a legutóbbi 4 bajnoki címet bezsebelő manchesteri alakulat. A tárgyalások során a City malmára hajthatja a vizet, hogy a 24 éves játékos szerződéséből már csak két év van hátra a Palacenál, így a londoni klubnak már nincs sok lehetősége arra, hogy igazán nagy pénzt kapjanak Guéhiért, akiért a nyáron 75 millió euró körüli összeget kértek a Newcastletől. A források alapján a védő is szeretne szintet lépni a karrierjében, így könnyen elképzelhető, hogy a felek a közeljövőben meg tudnak állapodni egy esetleges klubváltásról.

Marc Guéhi 2021 nyarán 23,3 millió euró ellenében került a Chelseatől a Crystal Palacehoz. A klub színeiben azóta 115 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 5 gólig és 2 gólpasszig jutott. Szerződése 2026 nyaráig köti aktuális csapatához, piaci értékét pedig 38 millió euróra teszi a transfermarkt.