Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Másik kontinensre igazolt az Athletic Club ikonja – HIVATALOS

A sikeres egyeztetéseket követően az Athletic Clubtól távozó csapatkapitány leszerződött új klubjához a világ másik végén…

(Photo by Ion Alcoba Beitia/Getty Images)

Az argentin San Lorenzo együttese 2025 év végéig szóló szerződést kötött az Athletic Clubtól való távozása után szabadon igazolható Iker Muniainnal.

A 31 éves középpályás az egész eddigi pályafutását a bilbaói Athleticnél töltötte, a 2009-2010-es szezontól kezdő 560 mérkőzést játszott a piros-fehérek színeiben. Muniain ez idő alatt 76 gólt és 70 gólpasszt regisztrált, éppen a közelmúltban érte el a legnagyobb sikerét a klubbal a Király-kupa elhódításával, melynek döntőjét korábban háromszor is elvesztették.

Muniain korábban kijelentette, hogy River Plate-et tartja a kedvenc csapatának, még a csapat Madridban megvívott Libertadores-kupa-döntőjén is jelen volt 2018-ban, így sokan arra számítottak, hogy a “milliomosokhoz” igazolhat. Végül a Riverrel nem tudott megegyezni, de egy másik Buenos Aires-i együttessel megállapodott, így az általa csodált és vágyott hangulatos környezetben nyithat új fejezetet karrierjében.

Ferenc pápa kedvenc csapata éppen egy nehezebb periódusát éli, és a legutóbbi két bajnokija megnyerése ellenére is csupán a 23. helyet foglalja el a Liga Profesional 28 csapatos mezőnyében a bajnokság feléhez közeledve.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!