Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: bizonyítani szeretne a magyar válogatott a németek ellen

A magyar válogatott szombaton Németország vendégeként kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája új kiírásában…

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi véleménye szerint a magyar csapat játékosai jobb állapotban vannak, mint nyáron az Európa-bajnokság ideje alatt voltak:

“Az Európa-bajnokság után minden játékosom nagyon szeretne bizonyítani, mert két és fél hónapja a németek és a svájciak ellen sem nyújtottunk olyan teljesítményt, amilyet szerettünk volna. Szeretnénk többet támadni, és egy egész másfajta meccset játszani a németekkel, mint az Eb-n. Félelem nélkül, bátran kell futballoznunk. Annyit fogunk támadni, amennyit az ellenfél enged majd, ez ugyanis nemcsak a saját csapatunktól, hanem mindig az ellenféltől is függ. Az ilyen meccseket általában az erősebb csapat játéka, formája határozza meg, és nem annyira a másik csapaté. Örülök, hogy több kulcsjátékosunk jobb állapotban van, mint az Eb előtt, ebből a szempontból jobb pillanatban találkozunk a németekkel, mint legutóbb.”

A szövetségi kapitány a csoportbeli esélyekről elmondta, a papírforma szerint a német mellett a holland válogatott is erősebb a mieinknél, a mi szintünk inkább a bosnyákokéval hasonlítható össze. A papírforma és a pályán elért eredmény azonban sokszor egész más, a csapat célja, hogy az előző NL-kiíráshoz hasonló jó szerepléssel zárjuk a sorozatot.

“Nagy motivációt jelent, hogy a németek ellen léphetek pályára. Nemcsak azért, mert a Bundesligában játszom, hanem mert a német válogatott előkelő pozíciót foglal el a világ futballjában , és mindenki, aki pályára lép ellene, extrán szeretne bizonyítani” – tette hozzá a Bundesligában játszó Schäfer András.

A magyar válogatott szombat este 20:45-től Németország vendégeként kezdi a Nemzetek Ligája szereplését, jövő kedden pedig Bosznia-Hercegovina válogatottját fogadja a Puskás Arénában.

A magyar válogatott aktuális kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Fehérvár FC)
Hátvédek: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC), Gergényi Bence (Újpest FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Yaakobishvili Antal (Girona)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Rapid Wien), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nagy Ádám (Spezia Calcio), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (Le Havre AC), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin)
Támadók: Ádám Martin (Asztérasz Tripolisz), Csoboth Kevin (FC St. Gallen), Dárdai Pál (Hertha BSC), Horváth Krisztofer (Torino), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (FC Liverpool), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

A magyar válogatott programja a Nemzetek Ligájában

Szeptember 7. 20.45: Németország−Magyarország
Szeptember 10. 20.45: Magyarország−Bosznia-Hercegovina
Október 11. 20.45: Magyarország−Hollandia
Október 14. 20.45: Bosznia-Hercegovina−Magyarország
November 16. 20.45: Hollandia−Magyarország
November 19. 20.45: Magyarország−Németország