Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: hétgólos meccsen győzte le Boszniát a holland válogatott! – videóval

Az Európa-bajnokságon az elődöntőig jutó holland válogatott Bosznia-Hercegovina ellen kezdte meg szereplését a Nemzetek Ligájában.

(Photo by Roy Lazet/Soccrates/Getty Images)

Már az első percektől kezdve komoly mezőnyfölényben futballozott a hazai pályán szereplő holland válogatott, amely az első negyedóra végéhez közeledve meg is szerezte a vezetést. Ekkor Xavi Simons lőtte el a labdát a tizenhatos vonaláról, ami egy védőn felpattant, majd Zirkzee csúsztatott bele a játékszerbe háttal a kapunak, nagyjából 7 méterről, ami végül a kapufa érintésével a hálóban kötött ki, 1-0! A 18. percben Simons vállalkozott egy távoli lövésre, ez viszont elkerülte Vasilj kapuját. A 27. minutumban aztán első helyzetéből egyenlített Bosznia! Huseinbasic találta meg kiváló passzal a védők között Demirovicot, aki egyből kapura lőtt, és a jobb alsóba továbbította a labdát, 1-1! A 31. percben egy gyors ellentámadás végén majdnem ismét előnybe került a holland válogatott, Gakpo rövid alsóba tartó lövését azonban bravúrral védte Vasilj. A 42. percben Reijnders is közel járt a gólszerzéshez, de a tizenhatos vonaláról leadott lövése a felsőlécen csattant. A ráadásban aztán már a kapufa sem mentette meg a vendégeket. Reijnders törhetett be senkitől sem zavartatva a tizenhatoson belülre, majd a kapus mellett elpasszolva a labdát, értékesítette a lehetőséget, 2-1!

A második játékrész elején Gakpo passza után ismét Reijnders került ígéretes helyzetbe, a lövését azonban az egyik védő blokkolni tudta, így a labda kevéssel a kapu mellett hagyta el a játékteret. Az 56. percben aztán Gravenberch passza után Reijnders centerezett a középen érkező támadóknak, ahol Gakpo tudta a kapuba kotorni a labdát, 3-1! A véghajrá kezdete előtt aztán felzárkózott egy gólra a bosnyák csapat! Bajraktarevic ívelte középre a labdát, ahol de Ligt számította el magát, így Dzeko elé került a labda, a rutinos támadó pedig közelről bevette a kaput, 3-2! A vendégek az utolsó percekig mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de a 88. percben lezárta a mérkőzést Hollandia. Quinten Timber megpattanó lövését még nagy bravúrral védte Vasilj, de a kipattanót Weghorst közelről a hálóba vágta, 4-2! Az első félidőhöz hasonlóan aztán a második játékrész ráadásában is eredményes volt az Oranje! Malen középre tett labdája Simons elé került, ő pedig ötödik holland játékosként feliratkozott az eredményjelzőre, beállítva ezzel az 5:2-es végeredményt!

Hollandia – Bosznia-Hercegovina 5-2 (2-1)
Helyszín:
Philips Stadion Vezette: D. Rumsas
Gólszerzők:
Zirkzee (13.), Reijnders (45+2.), Gakpo (56.), Weghorst (88.), Simons (90+2.) ill. Demirovic (27.), Dzeko (74.)
Sárga lapok: -ill. Demirovic (76.), Gazibegovic (86.)
Kiállítás:ill.-

Hollandia: Verbruggen – Aké (J. Timber 67.), van Dijk, de Ligt, Dumfries (Geertruida 67.) – Gravenberch, Reijnders, Schouten (Q. Timber 83.) – Gakpo (Malen 66.), Zirkzee (Weghorst 74.), Simons Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Barisic, Katic, Tahirovic (Krunic 46.), Mujakic (Burnic 68.) – Gazibegovic, Gigovic (Saric 69.), Dedic – Huseinbasic (Bajraktarevic 68.), Dzeko, Demirovic (Tabakovic 83.) Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

A mérkőzés összefoglalója:

Az A-Liga 3. csoportjának 1. fordulós eredményei:

09.07. Szombat:
Hollandia – Bosznia-Hercegovina 5-2
Németország – Magyarország 5-0

Az A-Liga 3. csoportjának állása:

Az állást biztosítja a Sofascore