Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: kiütéses vereség Németország ellen – videóval!

Düsseldorfban, Németországban kezdte meg szereplését a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjában a magyar labdarúgó válogatott. Nem sokkal az Eb-n elszenvedett vereség után így lehetőség nyílt visszavágnia Marco Rossi együttesének.

Photo by Geert van Erven/Soccrates/Getty Images

80 nappal az Eb csoportmeccs után most ismét összecsapott Magyarország és Németország – ezúttal jóval nyugodtabb körülmények között. Az akkori meccstervtől eltérően ezúttal jóval bátrabban kezdett a pirosban játszó magyar csapat: Rossi tanítványai agresszív letámadással indítottak, olykor 10 mezőnyjátékossal az ellenfél térfelén próbálták megnehezíteni a német labdakihozatalokat. A hazaiak meglepettnek, már-már megilletődöttnek tűntek, keresték önmagukat a mérkőzés kezdeti időszakában. Ez a letámadás azonban nem kevés kockázatot hordoz magában, ami vissza is köszönt a magyar csapat szánára. A 20. percben egy veszélyes kontrával jelentkezett Németország, aminek a végén csak Füllkrug harmatgyenge befejezése miatt maradt el a gól. Innentől viszont mintha valami átkapcsolt volna, nagyot fordult a mérkőzés képe.

A fehér mezesek labda nélküli mozgásokkal nagyon könnyedén tudták manipulálni a belső védőinket, akik így rendre össze-vissza rohangáltak és nem ott voltak, ahol lenniük kellett volna. Dárdai és Balogh is nagyon komoly gödörbe került – egyedül Orbán tudta még nagyjából tartani magát, de ez is kevésnek bizonyult. A 27. percben egy parádés passzjátékot követően sakk-mattig kijátszotta a magyar hátsó alakzatot Nagelsmann együttese, az akció végén Füllkrugnak csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát. Iskolajáték volt ez, de jött a folytatás is a hazaiaktól. Több komoly lehetőséget, ziccert is ki tudtak még alakítani: volt egy felsőlécük, Havertz pedig pont a szünet előtt dönthette volna el a meccset. De nem tette. 1-0-ás állással mehettek szünetre a csapatok – a magyar válogatottnak komoly változtatásokra volt szüksége taktikai szempontból, hogy rendezni tudják a sorokat a németekkel szemben.

A második játékrész megint csak jól indult magyar szempontból. Többet volt nálunk a labda, megpróbálhattuk diktálni a tempót. Szoboszlait is sikerült aktivizálni, akit az első játékrészben nagyon hatékonyan vettek ki a játékból a németek. Az 56. percben egy gyors támadás végén Bolla lövését tudták az utolsó pillanatban blokkolni ordító helyzetben, ami jó előjelnek tűnt. Rögtön utána viszont Szoboszlai gyenge szögletét követően megkontráztak minket a hazaiak, Musiala pedig a magyar védők hiányát kihasználva egészen a kapuig menetelt, lövése pedig a kapuban kötött ki. Kínos, elkerülhető gól volt ez – épp olyan, mint amilyet Írország ellen kaptunk még az Eb előtt a felkészülés során.

Ezek után erőteljesen érezni lehetett, hogy az összecsapás eldőlt. A nagyobb baj az, hogy mindez egy újabb gól formájában még inkább meg lett erősítve a fehér mezesek által. Habár Németország ezen a ponton már nagyjából 60%-os fordulatszámon pörgött, ez nem gátolta meg őket abban, hogy ismét könnyedén kijátsszák a magyar védőket. Mindössze 8 perccel Musiala találata után Wirtz is lőtt egy gólt, így nem maradt több kérdés – hárommal vezetett az ellenfél. Sok volt azonban még hátra, ami nem volt jó hír számunkra. A darabokra hulló magyar válogatott a 78. percben újabb találatot szenvedett el – a csereként beállt Pavlovic volt eredményes. Sőt, a 80. percben Havertzet buktatta Orbán a tizenhatoson belül, így büntető következett. Azt a sértett értékesítette is, így kialakult a megsemmisítő, 5-0-ás végeredmény.

Ezúttal sokkal inkább kijött a tudáskülönbség, mint legutóbb – pedig most sokkal kevésbé “erőlködött” a német együttes. Félgőzzel is átgázoltak rajtunk, ami rendkívül aggasztó – különösen a védelem teljesítményét látva a mérkőzés bizonyos szakaszaiban. Ezek után nehéz arra gondolni, hogy a magyar csapatnak helye van ebben az A-ligában, de ez még csak az első találkozó volt. Marco Rossi együttese majd kedd este Bosznia-Hercegovina ellen kap esélyt a javításra.

Magyarország – Németország 0-5 (0-1)
Helyszín: Merkur Spiel Arena (Düsseldorf) Vezette: Zurpin (FRA)
Gólszerző:
Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (66.), Pavlovic (78.), Havertz (81. – büntető)
Sárga lap: -, ill. Nego
Kiállítás: – ill. –

Magyarország: Gulácsi – Kerkez (Nagy Zsolt), Dárdai, Orbán, Balogh, Nego (Bolla) – Nagy Ádám (Nikitscher), Schafer – Sallai (Csoboth), Varga Barnabás (Ádám), Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Németország: ter Stegen – Raum (Heinrichs), Schlotterbeck (Koch), Tah, Kimmich – Gross (Pavlovic), Andrich (Stiller) – Musiala, Havertz, Wirtz – Füllkrug (Beier). Szövetségi Kapitány: Julian Nagelsmann.

 

Az A-Liga 3. csoportjának aktuális állása

Standings provided by Sofascore