Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL-selejtező: kikapott a második fordulóban a Ferencváros

Az első fordulós győzelem után a Ferencváros szombaton újabb mérkőzést játszott a női Bajnokok Ligája selejtezőjének budapesti minitornáján…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az első mérkőzése megnyerése után a Ferencváros 2-0-s vereséget szenvedett az ukrán Vorszkla Poltava ellen a III. kerületi Stadionban, így nem jutott tovább a női Bajnokok Ligája selejtezőjének következő fordulójában.

Az első játékrészben bár az ukránok léptek fel kezdményezőbben, a magyar bajnok egyenrangú partnere volt ellenfelének. A többet próbálkozó vendégek azonban az első félidő végén megtörték a jeget, amikor Kateryna Korsun vette be Kosztics ketrecét. A szünet után a zöld-fehérek igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést, de kevés egyenlítési lehetőséghez jutottak, a Vorszkla mindvégig kézben tartotta a mérkőzést. Ráadásul a második etap derekánál Kubassova begyűjtötte a második sárga lapját, melyet követően a magyar együttes tíz emberre fogyatkozott. Innentől kezdve még kevesebb esélye maradt Albert Flórián együttesének a felzárkózásra, ráadásul a hajrában a Vorszkla újabb gólt szerzett Roksolana Kravchuk jóvoltából, így eldöntötte a továbbjutó kilétét.

Ferencváros – Vorszkla Poltava 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Korsun (29.), Kravchuk (90+4.)
Kiállítva: Kubassova (67.), ill.