Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rutinos középpályást igazolt a Debrecen – HIVATALOS

A legutóbb az MTK-ban szereplő rutinos magyar középpályás a Debreceni VSC-ben folytatja pályafutását…

(Photo by Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A Debreceni VSC hivatalos honlapján tudatta, hogy a csapat szerződést kötött az MTK Budapesttől távozó tapasztalt labdarúgóval, Kocsis Gergővel.

A védeőként középpályásként is bevethető 30 éves labdarúgó az MTK utánpótlásából fiatalon Németországba került, ahol a VfB Stuttgart és az Augsburg utánpótlásában nevelkedett, utóbbinál a második csapatban is szerepelt. Kocsis ezt követően hazatért és a Videoton színeiben mutatkozott be az NB I-ben. A többszörös utánpótlás-válogatott, korábban a felnőtt válogatott keretébe is behívott játékos később megfordult a Puskás Akadémia, a Diósgyőr, a ZTE és a Mezőkövesd együtteseiben, külföldön pedig a szlovákiai DAC, a cseh Karvina és a lengyel Podbeskidzie Bielsko-Biała csapataiban is futballozott.

Kocsis az eddigi pályafutása során csaknem 200 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára.

Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, izgatott is vagyok, hiszen egy nagyon komoly csapathoz kerültem, az egyik legnagyobb múltú magyar klubnál folytathatom a pályafutásomat. Remélem, sikeresek leszünk együtt. A beilleszkedéssel szerintem nem lesz probléma, sok játékost ismerek a válogatottakból is. Szerintem a védekezésben sokat fogok tudni segíteni a csapatnak. A bajnokságban a Ferencváros idén is favorit, de egy ilyen szintű csapat,, mint a Loki, ellene sem fog feltartott kézzel a pályára menni. A maximumra kell törekedni, akkor lennék boldog, ha nemzetközi kupát jelentő helyezést érnénk el” – mondta Kocsis az új csapatánál.