Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: két játékosát is elengedte Törökországba a Fiorentina! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy Antonín Barák és Josip Brekalo is távozott a csapattól.

(Photo by Gabriele Maricchiolo/NurPhoto via Getty Images)

Két játékosától is megvált a mai nap folyamán a Fiorentina együttese, miután Josip Brekalo és Antonín Barák is Törökországban, a Kasimpasa csapatában folytatja a pályafutását. Mind a két játékosnak azért kellett távoznia, mert a frissen kinevezett Raffaele Palladino nem számolt velük a keretben.

Antonín Barák 2022 nyarán került a “Violákhoz”, ahol az elmúlt két szezonban meghatározó szerepet töltött be a csapatban. A cseh játékos még Palladinotól is kapott bizonyítási lehetőséget az előszezonban, illetve egy bajnokin is, ám nem győzte meg az új trénert, így távoznia kellett. Barák kölcsönbe került a Kasimpasához,  a török csapatnak pedig opciós vásárlási joga van a 29 éves játékosra, amit 6 millió euró ellenében aktiválhatnak majd. A középpályás a Fior színeiben összesen 81 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 13 gólig és 4 gólpasszig jutott.

Josip Brekalo 2023 januárjában érkezett a Fiorentinához, akik 1,7 millió eurót fizettek érte a Wolfsburgnak. A horvát játékossal egyáltalán nem számolt Palladino, így ő végleg távozott az olasz csapattól, ám azt a felek nem hozták nyilvánosságra, hogy a Kasimpasa mekkora összeget fizetett a transzfer megvalósulása érdekében. Brekalo összességében 29 meccsen kapott lehetőséget a Fior mezében, ez idő alatt pedig 1 gólt jegyzett.