Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb játékosát adta kölcsön a Ferencváros – HIVATALOS

Az FC DAC 1904 kölcsönvette a Ferencváros létszámfeletti támadója játékjogát…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az FC DAC 1904 hivatalos oldalán számolt be róla, hogy kölcsönvette a Ferencváros csatára, Fortune Bassey játékjogát az idény hátralévő részére.

A 25 éves nigériai csatár korábban a cseh bajnokság gólkirálya volt, majd 2022 januárjában került a zöld-fehérekhez. Bassey azóta mindössze 21 meccsen lépett pályára a csapat színeiben, melyek négy gólt szerzett. Menet közben kölcsönadták őt a cseh Viktoria Plzennek, a svéd Degerforsnak, legutóbb pedig az izraeli Hapoel Petah Tikvának, de egyik együttes véglegesítette őt.

Bassey ezen a nyáron ismét visszatért a kilencedik kerületiekhez, de mindössze két NB I-es meccsen és egy BL-selejtezőn jutott szóhoz alig 138 percet játszva.

“A barátom, Redzic Damir a DAC játékosa, aki sokat beszélt nekem a kluból, a városról és a vezetőedzőről. Ezért sem kellett sokat gondolkodnom a Dunaszerdahely ajánlatán. Ismerem a stadiont, a Ferencvárossal pályára léptem itt egy felkészülési mérkőzésen. Izgatott vagyok az új kihívás miatt, szeretnék már a legközelebbi találkozón szép pillanatokat átélni a szurkolókkal. A DAC-nak opciója van rám és szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy egy év múlva a vezetőség érvényesítse is ezt” – nyilatkozta az új igazolás.

“Fortune egy olyan jellemzőkkel rendelkező csatár, amilyet kerestünk, hogy bővítsük a támadósor lehetőségeit. A sebessége és az atletikussága kiegészíti a jelenlegi támadóink képességeit és megnöveli a versenyhelyzetet. Sok sikert kívánunk neki a klubunknál” – tette hozzá Jan Van Daele ügyvezető igazgató.