Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Uruguay: a vártnál is maghatóbbra sikeredett Luis Suárez búcsúja! – videóval

Mint arról mi is beszámoltunk, a 37 esztendős klasszis Paraguay ellen lejátszotta utolsó, 142. mérkőzését az uruguayi válogatottban. Az Inter Miami játékosának búcsúja még a vártnál is meghatóbbra sikerült (…)

 

(…) A drukkerek ahogyan az várható volt, igazán kitettek magukért, és egy ‘Suárez örök’ feliratú molinót feszítettek ki a montevideói Centenario stadionban, ahol érezhető volt egész este, hogy megannyi érzelem szabadul fel.

A hangulat csak fokozódott, amikor megjelent a pályán az ‘uruk’ már 77 esztendős edző-legendája, Óscar Tabarez, akinél Suárez debütált a válogatottban, és akivel a csatárnak köztudottan bizalmi és mély érzelmeken alapuló a kapcsolata.

Az est “fénypontja” mégis csak az a pillanat volt, amikor is Lionel Messi – ahogyan az az alábbi videón is látszik – videóüzenetben köszönt be jó barátjának, aki családja és Tabarez kapitány társaságában könnyes szemekkel hallgatta a barát és harcostárs argentin klasszis gondolatait:

 

“Mindenképpen el akartam készíteni Neked, a családodnak, az uruguayi embereknek és minden futballszurkolónak a világon ezt a videót, ezen a jelentőségteljes napon, hiszen mindenki pontosan tudja, hogy ki vagy te, mit értél el és mit adtál az országodnak!

Szerencsés vagyok, hogy melletted lehetek, így már csak ezért is pontosan tudom, hogy milyen nehéz volt meghoznod ezt a döntés, hiszen az uruguayi válogatott MINDENT jelentett a számodra. Hihetetlen örökséget hagysz magad után, mind a ma emberének, mind pedig a jövő generációinak! Az életed egy nagyon fontos szakasza most véget ér, de sok év állhat még előtted a futballban. Elképesztően boldog vagyok, hogy karrierünk ezen szakaszán is melletted lehetek, egy csapatban veled, aminek minden egyes pillanatát újra közösen élvezhetjük! Kívánom, hogy ennek a csodálatos estének, a búcsúnak minden egyes percét megéld a családod, a szeretteid és persze a szurkolók körében! Ölellek és szeretlek!” – fogalmazott Messi, aki nem az egyetlen korábbi játékostárs és jó barát volt, aki megjelent a képernyőn, hiszen Neymar a ‘Luisito örökké! Beírtad a neved az országod labdarúgásának történetébe! Fantasztikus futballista és ember vagy! Nagyon Szeretlek!’ gondolattal búcsúzott Luis Suáreztől.

 

(Borítókép: Photo by Ernesto Ryan/Getty Images)