Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Külföldre szerződött a Puskás Akadémia szélsője – HIVATALOS

A Puskás Akadémia húzóembere a továbbiakban légiósként szerepelhet, miután hoszú távú szerződést kötött új klubjával…

(Photo by Martin Rose – FIFA/FIFA via Getty Images)

A szlovén Maribor 2027 nyaráig szóló szerződést kötött a Puskás Akadémia szélsőjével, Komáromi Györggyel.

A mindkét szélen bevethető 22 esztendős labdarúgó 13 éves korától a felcsúti akadémián nevelkedett. Komáromi azóta megfordult az NB II-es Csákvárban, míg a Puskás Akadémia színeiben minden sorozatot figyelembe véve 121 mérkőzésen 18 gólt és 13 gólpasszt regisztrált.

Komáromi az elmúlt hat évben rendszeres szereplője volt a különböző korosztályos válogatottaknak, a felnőtt nemzeti csapatban még nem mutatkozott be.

A felcsúti klub közleményben erősítette meg a játékos távozását, kiemelve, hogy Sallai Roland játékjogának 2017-es értékesítése után Komáromiért kapta eddig  a második legnagyobb összeget története során.

“Amikor hallottam a Maribor ajánlatáról, a projekt megismerése után beszéltem a szüleimmel, és habozás nélkül eldöntöttem, hogy a legnagyobb hagyományú szlovén klubban fogok szerepelni. Huszonkét évesen már száz meccsem van a magyar élvonalban, és úgy érzem, most már készen állok arra, hogy magasabb szinten is megmutassam a képességeimet. Válogatott szinten is van már némi tapasztalatom, eddig ötvenháromszor szerepeltem a junior-válogatottban és ott voltam a tizenhét éven aluliak világbajnokságán is. Meggyőződésem, hogy a Mariborral közösen el tudjuk érni a céljainkat, amelyekhez gólokkal és gólpasszokkal szeretnék hozzájárulni. Már megnéztem a csapat néhány meccset, és biztosíthatom a klub szurkolóit, hogy együtt sok szép dolgot fogunk elérni. Együtt!” – nyilatkozta a magyar játékos új csapatánál.