Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: 60 éves negatív sorozat végére tett pontot Anglia!

Stílusosra sikeredett Lee Carsley megbízott angol szövetségi kapitány bemutatkozása a válogatott élén a Nemzetek Lihgájában, hiszen a “háromoroszlánosok” meggyőző játékkal, az utóbbi éveket tekintetében mondhatni felszabadultan futballozva győzték le szombat kora este Írországot, lezárva egy több mint fél évszázados negatív szériát.

(Photo by Carl Recine/Getty Images)

 

Declan Rice és Jack Grealish első félidei találataival Anglia 2:0-ára nyert az írek ellen, megszakítva ezzel egy több mint fél évszázados rossz szériáját.

Anglia ugyanis idegenben, tétmérkőzésen, már valamivel több mint 60 éve (!) nem nyert Írországban: legutolsó győzelmét 1964 május 24-én aratta az angol csapat.

A találkozó ide vonatkozó érdekessége még, hogy az angol csapat góljait két olyan játékos szerezte, akik amellett, hogy családtagjaik révén erősen kötődnek Írországhoz, korábban még az ír válogatottakban is pályára léptek: Declan Rice háromszor volt ír felnőtt válogatott, mielőtt az angolt választotta volna; Jack Grealish, pedig hat alkalommal játszott az ír U21-es csapatban.

 

Írország – Anglia 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Rice (11.), Grealis (26.)