Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Spanyolország Svájcban, Dánia hazai pályán nyert! – videóval

A Nemzetek Ligája A-divíziójában, a negyedik csoportban továbbra is hibátlanul, valamint kapott gól nélkül áll az ezúttal Szerbia ellen diadalmaskodó Dánia; a csoport másik meccsén az Európa-bajnok spanyolok több mint egy órán át emberhátrányban futballoztak Svájcban, mégis 4:1 arányú győzelmet arattak.

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

 

Dánia – Szerbia 2-0 (1-0)
Parken Stadion (Koppenhága), Vezette: C. Kavanagh (angol)
Gólszerzők: Gronbaek (36.), Y. Poulsen (61.)
Sárga lap: J. Andersen (51.), Kristiansen (59.) illetve Lukic (70.), S. Mitrovic (71.), Pavlovic (71.)
Piros lap:

Dánia: Schmeichel – J. Andersen, Vestergaard, Kirstensen – Bah, Höjbjerg, Norggard (Hjulmand, 60.), Kristiansen (Frendrup. 81.) – Gronbaek (ISaksen, 60.), Y. Poulsen (Wind, 68.), Eriksen (Dorgu, 68.). Szövetségi kapitány: Lars Knudsen

Szerbia: Rajkovic – Pavlovic, Milenkovic, Erakovic – Nedjelkovic (S. Mitrovic, 64.), Ilic, Grujic (Zivkovic, 46.), Lukic (Belic, 72.), Birmancevic (Jovanovic, 80.) – Samardzic (Ratkov, 64.) – Jovic. Szövetségi kapitány: Dragan Stojkovic

 

Nem játszottak túl eseménydús kilencven percet a csapatok, különösen annak fényében, hogy a kapuk nem igazán forogtak komoly veszélyben. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a kevés helyzetével jobban sáfárkodó Dánia nyerte a találkozót, amelyen a hazaiak egy gólos előnyre tettek szert az első félidőben,  (…) Majd mire a szünet után változhatott volna a játék képe, és Szerbia magára találhatott volna, Yossuf Poulsen, egy zseniális ollózós mozdulattal, sokkolta a vendégeket, stílusosan eldöntve a három pont sorsát így!

 

Svájc – Spanyolország 1-4 (1-2)
Stade de Genéva (Genf), Vezette: I. Peljto (bosnyák)
Gólszerzők: Amdouni (41.) illetve Joselu (4.), F. Ruiz (13.és 77.), F. Torres (80.)
Sárga lap: Vargas (18.), Freuler (52.), Wuthrich (53.) illetve F. Torres (69.), Carvajal (69.)
Piros lap: – illetve Le Normand (20.)

Svájc: Kobel – Wutrich, Akanji, R. Rodriguez (Rieder, 62.) – Aebischer (Monteiro, 76.), Zakaria (Sierro, 62.), Freuler, Omeragic – Amdouni, Embolo (Duah, 76.), Vargas (Steffen, 85.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin

Spanyolország: Raya – Carvajal, Le Normand, Laporte, Grimaldo – F. Ruiz (A. Garcia, 81.), Rodri (Zubimendi, 58.) – L. Yamal (F. Torres, 46.), Pedri (Vivian, 27.), N. Williams (Pino, 58.) – Joselu. Szövetségi kapitány: Luis de la Fuente

 

Remekül kezdte az Európa-bajnok a találkozót, hiszen már a 13. percben két gólos előnyre tett szert, ráadásul a VAR is rendre kisegítette a spanyolokat: a negyedik percben Joselu gólja elsőre nem volt egyértelmű, ám végül videózás után megadták; nem úgy mint a túloldalon három perccel később Becir Omeragic egyenlítő találatát, amit kezesé miatt visszavontak…

Fabian Ruiz gólja után úgy tűnt, igen komoly csapást kap Svájc, azonban a hazai szerencséje is nagyot fordul a félidő közepén, amikor is a leshatárról kilépő Breel Embolot a VAR is továbbengedte, majd ezt követően Robin Le Normand utolsó emberként a földre vitte a svájciak csatárát, a spanyol hátvédet végül kiállították – Új meccs kezdődött ekkor!

Az addig szinte hibátlanul működő spanyol védekezésben komolyabb területeket találtak a hazaiak, akik meg is érezték, hogy bizony még lehet keresnivalójuk, pláne azt követően, hogy a 41. percben Zeki Amdouni közelről, egy szögletet követően szépített.

A hét perces hosszabbítás inkább a lendületbe jövő svájciakról szólt, akik Lamine Yamalnál egy kezezést is láttak volna, ám a VAR nem avatkozott közbe.

Mozgalmas első félidőt láthattunk, ahol a kiállításig szinte hibátlanul játszó spanyolokat alaposan kibillentette Le Normand kiállítása.

A második játékrész elejét ahogyan azt várni is lehetett, alaposan próbálta megnyomni Svájc, hamar el is jutottak egy újabb Amdouni-gólig, csakhogy a 49. percben ismét nem adták meg a találatukat, miután a labda a gól előtt már elhagyta a játékteret.

Svájcnak ekkor ekkor még ez sem szegte kedvét, ha nem is ellenállhatatlanul, de mentek előre becsülettel, egyre többet kockáztatva, így egyre jobban kinyílva hátul. A spanyol válogatott utóbbit tökéletesen felismerte, a 77. és a 80. perc között, lényegében a semmiből, de két kiváló és villámgyors ellentámadás végén eljutott a svájci kapuig, amelyet be is vett: előbb Ferran Torres gólpasszából Fabian Ruiz volt eredményes, majd az FC Barcelona szélsője is higgadt tudott maradni – Eldöntve a találkozót!

Spanyolország, bár átélt igen meleg pillanatokat, több mint egy órát emberhátrányban játszva, Európa-bajnokhoz méltón szerzett három pontot.

 

A csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore