Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Törökországba kerülhet az Arsenal középpályása! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint Törökországba igazolhat az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttesének középpályása, Jorginho.

(Photo by Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images)

Törökországban még javában zajlik az átigazolási szezon, hiszen a török csapatok egészen péntekig igazolhatnak még játékosokat. A Galatasaray gárdája is azok közé az együttesek közé tartozik, amely még szeretne erősíteni a keretén, egészen pontosan a középpályára hoznának még legalább egy futballistát. A Galata korábban a Manchester United játékosát, Casemirót szerette volna kölcsönvenni a 2024/2025-ös idényre, de a brazil játékos elutasította a megkeresést, így ez az üzlet végül kútba esett. A hírek szerint a török csapat legfrissebb kiszemeltje az Arsenal középpályása, Jorginho.

Az olasz játékos még májusban hosszabbított szerződést az Arsenallal, aminek értelmében ennek az idénynek a végéig az “Ágyúsok” játékosa. Jorginho számára viszont úgy tűnik, hogy a korábbiakhoz képest kevesebb játéklehetőség juthat, hiszen Thomas Partey mögött még egy játékpercet sem kapott Mikel Artetától, ráadásul Mikel Merinót is szerződtette ezen a nyáron a londoni csapat. Ezek fényében könnyen elképzelhető, hogy a Galata megkeresése célt fog érni, ezen felül pedig az “Ágyúsok” is jól járhatnának az üzlettel, hiszen még pénzt kapnának egy olyan játékosért, akinek már kevesebb, mint egy év van hátra a szerződéséből.

Jorginhót még 2023 januárjában szerződtette az Arsenal a Chelseatől 11,3 millió euró ellenében. A klub színeiben azóta 52 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 1 gólig és 3 gólpasszig jutott. Piaci értékét 12 millió euróra teszi a transfermarkt.